Szekeres Viktor

Hirtelen kívánatosak lettek a fiatal lányok

Két, meglehetősen szerényen reklámozott, egy-egy fiatal lányt a középpontba állító film okozta a hétvége meglepetését, pedig a gyilkosról szóló thriller és az inspiráló szörfös mese jobban nem is különbözhetne.

Bár Amerikában, a pénteken bemutatott filmek közül előzetesen a legtöbben az Arthur és a Király! sikerét várták, két teljességgel sztármentes, egy-egy fiatal lányt a történet középpontjába helyező alkotás okozta a legnagyobb meglepetést. Bár a Hanna - Gyilkos természet (Hanna) című bérgyilkosos történet egyértelműen az év egyik legjobban várt alkotása, a cseppet sem kommersz film nem kecsegtetett sok reménnyel a sikerre. Azonban Amerika valahogy mégiscsak rátalált a 30 milliós költségvetésű filmre, mely három nap alatt 12,4 millió dollár bevételt produkált, ami a hétvégi toplista második helyére volt jó.


A Vágy és vezeklést is rendező Joe Wright thrillerjének a 16 éves Saoirse Ronan a főszereplője, akit korábban éppen a Vágy és vezeklésben, valamint a Peter Jackson-féle Komfortos mennyországban láthattunk. A múlt hét másik meglepetés filmjében, a Soul Surfer-ben a 17 éves AnnaSophia Robb főszerepelt, s foglalta el Ronanhez hasonlóan egyedül a film plakátját - őt a Charlie és a csokigyártól kezdve több ifjúsági filmben láthattuk (Híd Terabithia földjére, A Boszorkány-hegy, Hipervándor).


Az igaz történeten alapuló, leginkább a keresztény közönséget célbavevő Soul Surfer Bethany Hamiltonról szól, aki miután elveszíti egyik karját, visszatér a szörfözés világába. Az inspiráló történet mindössze 18 millió dollárba került és három nap alatt 10,6 millió bevételt hozott, ami a toplista negyedik helyére volt jó. (A közönség 80%-ban nőkből állt és a 25 éven aluliak aránya 56%-os volt.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tmk #10
    Ne feledjük az "Ez a fiúk sorsa" c. filmjét sem DiCaprionak
  • m minnifield #9
    jaja, nekem is az egyik kedvenc színészem. kíváncsi vagyk mior jön össze egy nolan-di caprio-bale közös film...
    amúgy meg elképesztő, hogy emberek 21 darab leírt szót sem tudnak megérteni, ilyenkor elgondolkodik az ember fia, hogy valószínűleg ezek azok akik képtelenek felfogni egy filmet, nekik készülnek a csiribiri fospisztoly filmek... úristen, egy könyvet a maga több 100 oldalával már meg sem említek...
  • m minnifield #8
    szerintem legközelebb próbálj meg csínyján bánni a jelzőiddel, a minimum, hogy elnézést kérsz.
  • Wittgen #7
    Szerintem kicsit szövegértési problémákba ütköztél, nem kellett volna leoltani "m minnifield"-et. Ő is azon a véleményen van, mint Te.

    Egyébként DiCaprio oltári nagy tehetség. Annak idején a fos Rómeó és Júlia (bár érdekes újítás volt) és Titanic láttán azt hittem, hogy ilyen frediprincdzsuniori magasságokig jut csak. Hála Isten tévedtem...
  • opeca #6
    Jó színész amúgy valóban, szerintem a Gilbert Grape-ben nyújtotta a legjobb alakítást. Nem azért mert a nyomi a divat, de oda azért kellett színészi tehetség, hogy folyamatosan egy ilyen sérült embert el tudjon játszani.

    Az más kérdés, hogy nekem azzal van problémám, hogy nem öregszik, nem sármosodik olyan mértékben, ahogy a szerepei megkívánnák. Pl. viharsziget. Hát egyszerűen nem tudod hova tenni,hogy egy ilyen keménykalapos, ballonkabátos nyomozó úgy néz ki, mint egy huszonéves.
  • Broafka #5
    ez milyen szöveg?
    DiCaprio egy kurva jó színész. Azért mert te agyilag le vagy maradva a Titanicnál, és ha meglátod akkor csak fúúúj, titanicos fiú, meg kéne nézned pár filmben. DiCaprioval az egyetlen baj, hogy rá van húzva egy szerep sajnos, és mindig ugyanazt a stílust játsza. Mind a Véres Gyémántban, A szabadaság útjában, vagy az Eredetben. De mindegyik szerepet k**va jól játsza.
    Úgyhogy ameddig divatfikázó vagy butuska, addig ne pocskondiázz olyan embereket aminek a közelében sem vagy, vagy lehetsz soha!
  • m minnifield #4
    hát igen, erre azt szoktam mondani, hogy a szar szerepeket is el kell játszania valakinek, mindent nem játszhat a di caprio :D
  • ffxi #3
    Ezek tényleg tehetségek, nem pedig az agyon hájpolt Kristen Stewart, Odette Annable, Megan Fox, Amber Heard és stb...
  • winnie #2
    terveztem, hogy előveszem a kioktató hangnemet, hogy a twilightban nem igazán van lehetősége színészkedni, szóval honnan tudod és adjunk neki esélyt, etc, de pont most jött ki az abduction előzetese és döbbenetes, hogy mennyire nincs kisugárzása, mennyire snassz a srác, szóval inkább elsunnyogok a sarokba és örülök, hogy nem írtam azt, amit terveztem:)
  • Wittgen #1
    Azért az elég szembetűnő, hogy a fiatal színészek között több a tehetség a lányok körében, mint a fiúknál. Ronan és Robb már fiatalabb korban is megmutatták, hogy van bennük spiritusz, ellenben pl az agyonhájpolt Taylor Lautnerrel, aki max a lányok szívét dobogtatja meg a külalakjával, de színészileg semmit sem tud produkálni.