Szekeres Viktor

A Sikoly 4 eddig az év legdurvább filmje

Itthon a Korhatár Bizottság a premier előtt megnézte a Sikoly negyedik részét, majd úgy döntött, hogy 18-as karikával látja el a filmet, azaz a tinikről szóló alkotást éppen a tiniknek nem engedi megnézni.

A Sikoly 4 miközben Amerikában R-es korhatár-besorolást kapott, máshol pedig 15 évnél húzták meg a megtekintés alsó korhatárát, itthon bekerült a "csak 18 éven felülieknek" szóló körbe, amely viszonylag kevés mozifilmnek adatik meg. Természetesen mindez annak köszönhető, hogy a kevés mozis horror nálunk általában csak DVD-n köt ki. (Egyébként a 18-as karika fölött már csak a hírhedt V-ös kategória van, ahová a Fűrész-filmeket szokták száműzni.)


Mindez persze nem azt jelenti, hogy a nálunk csütörtökön, azaz az amerikai premier előtt egy nappal bemutatkozó Wes Craven-horror szokatlanul véres lenne, de természetesen hozza a slasherekben általában megtapasztalt vérmennyiséget. A Sikoly 4 a horror műfaját 1996-ban teljesen megreformáló Sikoly negyedik része lesz és a bemutatójával kapcsolatos egyik legérdekesebb kérdés, hogy sikerül-e a Fűrész-sorozat letaszítása a "minden idők legsikeresebb horrorszériájának" járó trónról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • djirachi #10
    Akit érdekel! Itt egy kifejezetten jól megírt és alapos összefoglaló a korábbi Sikoly filmekről:
    http://www.gamechannel.hu/cikk/cinemachannel/a_sikoly_trilogia__visszatekintes
  • Wittgen #9
    Én várom, a Sikoly-széria a kedvenc gyilkolós sorozatom. Horrornak nem nevezném, mivel 1x sem szartam be rajta :)

    Viszont tévedés tinifilmnek nyilvánítani, hisz az első rész volt az, azóta eltelt 15 év, a szereplők is 40 körüliek lettek.
  • tomboy013 #7
    "A Sikoly 4 a horror műfaját 1996-ban teljesen megreformáló Sikoly negyedik része lesz..." Gondolta volna valaki? =D
    Épp a napokban néztem meg az első részt meg talán ma megnézem még a 2-őt, a 3. részt láttam először még valamikor régen de az tetszett úgyhogy várom ezt is. Remélem összehoztak végre egy jó horrort mert elég gyenge a felhozatal mostanság.
  • mochee #6
    Ezt a filmet vártam 2000 óta! Remek lesz!
    Amúgy szerintem a Sikoly 3 szinte olyan jó volt mint az első. Abban voltak legjobban megcsinálva a filmes dolgok, történetben pedig felülmúlta azt.
  • bm823 #5
    Hát a szereposztás azért nem gyenge.
  • Chocho #4
    Nálad a pont, Loverman. :)

    Ami a filmet illeti, én nem várom. Az első Sikoly egy ötletes thriller volt, olyan, ami meglepett első nézésre, mert egy szart vártam, és mégsem azt kaptam. De a 2 és a 3 egyre gyengébbek voltak, engem nem izgattak, sőt, a 3-on elaludtam, pedig ez velem nem nagyon fordul elő.
  • Loverman #3
    ja de azért ide kommentelsz hogy még 10 másodpercet elvesztegess hűdefontos életedből...
  • boomsly #2
    Ne osztogassuk már a jelzőket feleslegesen: "legdurvább", "legvéresebb", "legjobb" leg-jobban-le-se-sz@rom....
  • hitman08 #1
    Elég béna dolog újabb bőrt lehúzni róla, mondjuk az időközben felnövő generáció talán kíváncsi lesz rá, ha nem láttak volnam ég Sikoly filmet.