Szekeres Viktor

Az új szuperhőskomédia csúnyán befuccsolt

A Super című szuperhősös mozi sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, s bár a forgalmazója óvatosan, csak pár kiválasztott moziban mutatta be először a filmet, az még így is alulmúlta a várakozásokat.

Fura ellentmondás, hogy miközben sokan komolytalannak tartják az amerikai szuperhősök egy részét, ahogy különböző maskarákban és cicanadrágban ugrabugrálnak, addig a szuperhős műfajra rámosolygó vagy az esetlegesen abból gúnyt űző filmek sem futnak be. Igaz, Will Smith-nek köszönhetően a meglehetősen zsenge Hancock (kritikánk itt) természetesen nagy siker lett, azonban a többi próbálkozás elhalni látszik.


Hiába kapott hatalmas hájpot, még a Ha/Ver sem tudott kiemelkedő eredményt produkálni, de hasonlóképpen gyengén teljesített (anyagilag) a Superhero című paródia, s Woody Harrelson szuperhősködése, a Defendor sem kavart sok vizet, pedig kiválóan sikerült. James Gunn új mozifilmje, a Super is a csalódások közé tartozik, hiszen a pénteken bemutatkozó alkotás mindössze 52 800 dolláros bevételre tett szert 11 moziban, vagyis még az ötezres mozinként átlag sem jött össze neki. Pedig még azt sem lehet mondani, hogy ismeretlen lenne a szereplőgárda, hiszen Rainn Wilson mellett Kevin Bacon, Ellen Page és Liv Tyler számít a Super főszereplőjének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #3
    Kár érte, igényes darabnak tűnik, nagyon jó szereposztással. Komolyan sajnálom. De hogy a Kickass is, úgy ennek a bukása sem jelenti azt, hogy a film ne lehetne jó.
  • shenmuedc #2
    Hát a komolyra vett szuperhősfilmek is elég nevetségesek, minek parodizálni a paródiát.
  • KRTuning #1
    Uh ez de beteg...