Szekeres Viktor

A Fűrész készítője ismét zsebpénzből forgatott nagy durranást

Az Insidious-t a Fűrész írója írta, a Fűrész rendezője rendezte, a költségvetés is egymillió dollár alatt volt - csoda-e hát, hogy a film is nagy sikernek bizonyult. Legalábbis a premier hétvégéjén rengetegen megnézték.

Nem sokan hitték volna, hogy ismét elsül James Wan keze, főleg azok után nem, hogy a Fűrész után készített két filmje, a kiváló magyar címekkel ellátott Halálos hallgatás és a Halálos ítélet nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket. Legalábbis anyagi szempontból nem, hiszen mindkét alkotás korrekt lett a maga nemében, s ha Wan új filmje, az Insidious is hozza rendezéseinek minőségi mércéjét, akkor elégedettek lehetünk.


Az Insidious minőségével kapcsolatban egyelőre csak az IMDb-s szavazatokra (7.0/10) és a kritikusokra (többen szerették a filmet, mint ahányan nem) lehet támaszkodni. Viszont az már most biztosra vehető, hogy az anyagi siker meglesz, hiszen az egymillió dollárba kerülő film bemutatója első három napján 13,5 millió dollár bevételre tett szert, ami a toplista harmadik helyére volt elegendő jelezve azt, hogy még mindig van igény a horror műfajára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zidder #3
    Nekem olyan Poltergeist remake-nek tűnik.
  • pokolfiu #2
    ezmegmi? valami paranormalaktivity26? és az a sztárvórszos pirosképű csóka mit keres a filmben? vagy aztatat rosszul láttam? :)