Szekeres Viktor

Hollywood rádöbbent, hogy a nézőket érdekli a scifi

A Forráskód folytatta a scifik idei jó sorozatát, hiszen Duncan Jones rendezése is viszonylag jól mutatkozott be az amerikai mozikban. A 15 milliós nyitóhétvége nagyjából megfelelő eredménynek számít a Summitnak.

Amerikában egyre-másra kerülnek bemutatásra mozikban a scifik és a közönség visszaigazolja a bizalmat, a filmek zöme jól mutatkozik be. A Csata: Los Angeles 35 millió dollárt, a Negyedik és a Sorsügynökség nagyjából 20 milliót, a Paul és a friss premier Forráskód pedig 15 millió dollárt vételezett be bemutatója hétvégéjén. Mindez azt jelenti, hogy a produkció nagyságától függően a közönség megadja a bizalmas a műfaj képviselőinek.


Az persze más kérdés, hogy a filmek között is akadnak jobbak és rosszabbak egyaránt, mindez a közönség reakciójából kiderül, ami nagyjából látható is a bevételi eredményeken is, hiszen a rosszul fogadott alkotás sokkal gyorsabban veszít nézőiből. Hogy a Forráskód nézői is menekülni fognak-e, még nem tudni, csak az biztos, hogy a Jake Gyllenhaal főszereplésével készült időutazós scifit a kritikusok kifejezetten imádják, hiszen az eddig megjelent 170 hivatalos amerikai sajtókritikából 151 végkicsengése pozitív volt, s mindössze 19-é negatív. (A Rottentomatoes kritikaösszesítő oldal adatai alapján.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lamer the true #3
    Sci-fi!!! -t

    Vagy

    Lottó 5-öst ;)
  • bmw #2
    Minel tobb scifit kerek, de ha lehet "urhajos" kivitelut is....
  • Magoo #1
    Szerintem is jo film! Tegnap elmentem unalmamban moziba, megneztem es nem bantam meg. Erdekes, fordulatos, siman franko! :)