Szekeres Viktor

Újabb nagysikerű, minimál költségvetésű horror

A Fűrészes James Wan új filmje, az Insidous jött, látott és győzött. Az alig egymillió dollárba kerülő horrorra ugyanis csak a premiere napján több mint ötmillió dollár értékben vásárolt jegyeket Amerika.

Mostanában meglehetősen jól muzsikál az új filmek zöme Amerikában, kérdés, hogy ez a kiéhezett, a nyarat váró mozinézők miatt van-e így, vagy valóban jó a kínálat. Az elmúlt egy évben például a szélesebb körben bemutatott horrorfilmek egy-két kivételtől eltekintve megbuktak. S sokak ezt jövendölték a Fűrész készítőinek új filmje, az Insidious esetében is. Azonban az alig 2400 moziban vetített alkotás csak a nyitónapján 5 millió dollárra tett szert, ami nagyjából 12-13 milliós hétvégét vetít előre.


Amiatt a gyártó FilmDistrict stúdiónak a premier előtt sem kellett aggódnia, hogy sikeres lesz-e a film, hiszen az alig 1 millió dollárból készült horrort előre eladták a nemzetközi piacokra, jókora bevételt realizálva ezzel. Ekkora megtérülési ráta esetén pedig szinte biztosra vehető, hogy a Fűrész vagy a Paranormal Activity mintájára a gyártó megpróbál újabb epizódokat készíteni a filmből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chocho #2
    Nekem is, ez a Wan gyerek már bizonyított. :)
  • NEXUS6 #1
    Annak ellenére, hogy az ilyen kopogósszellemes filmekből már Dunát lehetne rekeszteni, ez most fölkeltette az érdeklődésemet.