Szekeres Viktor

Ellenségüknek sem ajánlják az új scifit a magyarok

Szokatlan tempóban veszíti el hazai nézőit A Föld inváziója - Csata: Los Angeles, mely első helyes debütálása után már csak a negyedik, köszönhetően annak, hogy nincs szájhagyománya, senki sem ajánlja ismerőseinek a filmet.

Az előző mozis héten Magyarország kedvenc mozifilmje A Föld inváziója - Csata: Los Angeles (Battle: Los Angeles) volt, de azóta nagyot változott a világ, hiszen a most véget érő mozis hetet már az a Kellékfeleség uralta, mely előző héten csak második volt. Ráadásul az amerikai scifi nem egyszerűen elveszítette az első helyét, hanem a nézők mintha menekültek volna a cím hallatán.


Mi másnak tudható be, hogy az első hetes 37 ezres nézőszámot követően múlt hét csütörtöktől szerdáig már csak 12 903-an tekintették meg Jonathan Liebesman alkotását, ami azt jelenti, hogy a film egy hét alatt nézőinek 2/3-át, azaz 66%-át elveszítette. Márpedig ilyen zuhanásokra nagyon ritkán van példa a top10-es filmek esetében itthon, a premierfilmek általában nézőik 40-45%-át szokták elveszíteni. (A most véget ért mozis héten a 66%-os A Föld inváziója után a legtöbb nézőt a Rango és az Anyár a Marsra veszítette, 41%-nyit.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #22
    Hogy ez milyen szar egy film. Köszönöm hogy nem moziban néztem meg, így legalább át tudom tekergetni a semmitmondó részeket. Se dramaturgia, se rendes forgatókönyv, az operatőr meg Alcheimer-kóros. Miért nem bírnak egy Függetlenség napja szintű filmet készíteni, ha már a témába vágnak?
  • fkomment #21
    Ez azt jelenti hogy értelmesek vagyunk? (Áh dehogy!)
  • Stefling #20
    A magyaroknak semmi sem tetszik, itt magyarországon mozit fentartani hülyeség, egy film se tetszik a magyaroknak!
  • fkomment #19
    cateran:
    Inkább csak 1 evőkanál Independence Day és legyen plusz 1 evőkanál Világok háborúja és még egy evőkanál valami gagyiból amit nem ismerek..:P

    opeca:
    Ha más véleményt szeretnél olvasni a megjelenő filmekről akkor el kéne intézned hogy más filmek jelenjenek meg. :) (régi szép idők)

    leeloodallas:
    A District 9 (bár már nem igazán emlékszem rá, de) nekem tetszett. Amúgy egyetértek. De fizetni nem szabad érte rész azonban átgondolandó. Persze talán én se fizetnék érte, de a scifi filmek már amúgy is meg vannak szerintem bélyegezve mint "profitot nem termelő" filmek. Úgyhogy ha azt szeretnék hogy több scifi jelenjen meg és többször nekipróbálkozzanak valami jót gyártani, akkor talán nem árt fizetni érte. Máskülönben nem lesz más film a mozikban csak Bridget Jones's Diary 2,3,4,5,6,.. És ugyanez Sex és New York-ból.. :)
  • leeloodallas #18
    Nekem kicsit olyan volt ez, mint a District9. Csak az összeszedettebb, kerekebb, csak a színészek voltak rettenet gyengék. Meg hát ez egy kliséhalmaz volt, amatőr sztori, kiszámítható, erőltetett történet. És hogy egy rakétával nyerjenek... Szóval hülyének lettünk nézve. De azt a 110 percet azért megérte. Fizetni viszont nem szabad érte...

    Ebben a kategóriában örök győztes a Függetlenség Napja. Az minden szempontból az etalon. Délelőtt meg is nézem. Úgy 40-edszer...;)
  • booa #17
    :D :D
  • Kensin #16
    Ez egy komoly, jó történettel rendelkező, látványos, széles körben eladható film.
  • opeca #15
    Figyelj, mostanság már szinte minden filmre ezek a mondatok hangzanak el:

    1. Mégis mit vártál, valami csavaros történetet?
    2. Miért? Hát tudni lehet, hogy a látványra gyúrtak rá!
    3. Nem kell komolyan venni ezt a filmet!
    4. Ez rétegfilm!

    Nah kb. most itt tartunk. Egyszer már szeretnék olyat olvasni, hogy ez egy komoly, jó történettel rendelkező, látványos, széles körben eladható film.
  • cateran #14
    A film receptje: Vegy 3 evokanalnyi Independence Day-t, szorj ra 1 kis Black Hawk Down-t, csipetnyi District 9 a tetejere, razd ossze es azonnal talalhato....
  • Elk Hunt #13
    Mégis mit vártak?!