Szekeres Viktor

Itthon az Álomháború a legnézettebb új film

Elég csúnyán leszerepeltek a múlt heti hazai mozis premierek. A vakok között a király az Álomháború volt, melynek még így sem sikerült az első helyet megszereznie a hazai hétvégi mozifilmes toplistán.

Múlt héten Magyarországon három, a szélesebb közönség érdeklődésére is számot tartó hollywoodi filmet mutattak be: az Álomháborút 28, az Ébredj velünk című komédiát 20, míg A sas című római kori alkotást 10 moziban. Mindhárom premier meglehetősen gyengén muzsikált, már, ami a startjukat illeti, hiszen összesen 27 ezer néző gondolta, hogy jegyet vásárol rájuk.


A trióból a legnépszerűbb az Álomháború volt, melyet 13 033-an néztek meg vasárnapig, s ez a hétvégi toplista második helyére volt elegendő a harmadik hete vetített, 15 431 nézőig jutó Kellékfeleség mögött. Az Ébredj velünk 9 859 eladott jeggyel (ez 12,2 millió forintnak felel meg) a harmadik helyezést szerezte meg, míg az itthon forgatott A sas mindössze 4 031 honfitársunknak indította be a fantáziáját, amivel éppen csak befért a legjobb tíz közé.


A héten nem lesz ekkora csata a nézőkért, hiszen mindössze egy hollywoodi film, a Sorsügynökség kerül bemutatásra, míg a hazai mezőnyből A torinói ló lesz látható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • m minnifield #6
    tehát akkor felmerül a kérdés: álmodni jobb-e vagy ébredni?
  • Narxis #5
    Számomra az Ébredj velünk volt kellemes csalódás, aszittem, hogy egy tipikus csajos film, de inkább egy nagyon kellemes komédia, Harrison Ford nagyon jól játszotta a szerepét.
  • Murder3 #4
    Álomháborúnak is ami negatív hogy soakt lőttek belőle le a trailerekbe, amúgy nagyon jó film végre egy valós fantasy világ....bár sajna ebbe is benne van a való világ de mindig jobb mint a narnia és társai.
  • Andr0 #3
    a mondás helyesen: "Vakok közt a félszemű"

    amúgy Álomháború nagyon jó film volt!!!
    Ébredj Velünk-ben meg jó volt újra Harrison Ford-ot látni:)
  • zetortraktor #2
    Az SG-n nem úgy volt egy éve, hogy bannolják az 1 bites júzereket? Te látod a betűket, csak értelmezni nem tudod őket. Attól eltekintve, hogy az egyik hír ameirkai, a másik magyar központú, mindkettő arról szól, hogy milyen kevesen nézték meg a filmet. Milyen ellentmondást szimatoltál ki? :))))))))))))))))))
  • chuky123 #1
    "A nézőket sem érdekelte a 300 rendezőjének új agymenése" 27.-i cikk. Kedves SG kicsit ellentmondásos ejj..ejj. Jobb kéz nem tudja mit csinál a bal.