Szekeres Viktor

Az év legnagyobb bukásának lehetünk szemtanúi

Az Anyát a Marsra az év egyik legdrágább filmje 150 millió dolláros költségvetésével, s bizony a hétmillió dolláros nyitóbevétel azt jelenti, hogy az idei év egyik legnagyobb bukása is lesz.

A hétvégén Amerikában és idehaza is bemutatott Anyát a Marsra (Mars Needs Moms) a papírformának megfelelően hatalmas zakózott hazájában - a magyar szereplésről egyelőre még nincs információink. A Disney animációs filmjének elkészítése és 3D-sítése (utóbbit természetesen nem tervezték be, csak a nagy 3D-s hullámnak köszönhetően került rá sor) 150 millió dollárba került, a premier első hétvégéjén azonban csak nagyjából 7 milliós bevételt produkált az alkotás.


Az első becslések szerint a 1,5 milliós pénteki bemutatkozás után vasárnap végére 7 millió dollárnál fog tartani a scifi-mese, ami az ötödik helyre lesz elegendő a toplistán. Ez a start pedig nagyjából 20-30 milliós összbevételt sejtet Amerikában. Ez pedig csak nagyjából 15%-a lesz a teljes büdzsének, így már most sejthető, hogy a film helyet kap az év legnagyobb bukásai között, s az sem lenne meglepő, ha megszerezné a címet a tavaly uralkodótól, a Honnan tudod? című romantikus filmtől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • skiryo #10
    idióta.
  • zetortraktor #9
    Ha Broafka azt mondja, hogy nem költöttek semmi pénzt a reklámra, akkor az úgyis van. (A hülyéje. Majd direkt nem reklámozzák.)
  • fozerl #8
    Pedig jól néz ki és nem tűnik rossznak. Igaz én sem hallottam róla, de az nem jelenti, hogy Amerikában ne reklámozták volna a tv-ben.
  • Barakukk #7
    A film egyébként a 3000-nél több moziban bemutatott filmek közül minden idők 10. legrosszabb startját jegyezheti, mely egyedülálló jelenség, ha azt nézzük, hogy 2400 moziban drágább 3D-s helyár mellett is nézhető a film.
  • Barakukk #6
    Fel - 175 millió
    Toy Story 3 - 200 millió
    Wall-E - 180 millió
    L'ecsó - 150 millió
    Verdák - 120 millió

    Teljesen reális a 150 milliós költségvetés napjainkban.
  • Etinger #5
    Picit sok ez a 150 millió. A Pixar mesék olcsóbbak.
  • DontKillMe #4
    ..tök ari lesz..:)))..öö..mit is jósoltál meg, hogy itthon mekkora bukás lesz, aztán meg top 10 lett tavaly?..öö..már nem emlékszem..de ennek is hasonló szaga van..:).
  • fkomment #3
    A film címéből lehetett tudni hogy bukás lesz. A trailert amúgy nem láttam de nem is érdekel..
  • bigjoe #2
    Hm... Érdekes, nekem is tetszett a trailer...
  • Broafka #1
    nem tűnik ez olyan rossznak, de mondjuk egy 50 milliót le lehetett volna faragni a költségekből, ha élőszereplős lenne, hmm, a fene se tudja.

    Nekem tetszett a trailer, de nem volt nagy hipe-ja a dolognak, szóval persze hogy annyira nem hallott róla senki, sok pénz a filmre, szinte nuku pénz a reklámra...