Szekeres Viktor

Úgy tűnik, béna lett A Föld inváziója - Csata: Los Angeles

Úgy tűnik, hogy a heti amerikai premierek nem sikerültek túl jól, hiszen a kritikusok összesített véleménye alapján nem érdemes őket megnézni - aki jó filmekre vágyik, annak a múlt heti vagy a jövő heti kínálatból kell szemezgetnie.

Nem jöttek be a heti mozis premierek az amerikai kritikusoknak. Amerikában három film került mozikba országszerte, s a RottenTomatoes kritikaösszesítő oldal szerint, mindegyik kapott hideget és meleget - főleg hideget. Érdekesség, hogy mindegyik filmtől sokat vár a forgalmazója, hiszen talán példátlan módon mindhárom heti premier több mint 3000 moziban lesz látható.

Legrosszabbul a 42 millió dollárba kerülő A lány és a farkas (Red Riding Hood) járt, a farkasemberes mese jelenleg 12%-on áll (12 pozitív és 87 negatív kritika), s úgy néz ki, hogy a nyitánya sem fogja elérni a várt 20 millió dollárt, inkább csak 15-öt lehet várni. A 150 millió dollárba kerülő Anyát a Marsra (Mars Needs Mom), ugyancsak nem kapott jó kritikákat, de legalább 41%-on áll, ami 22 pozitív és 32 negatív véleményt jelent - más kérdés, hogy a Disney animációja gigantikus bukás lesz, hétvégén maximum 7-8 millió dollár bevételt fog hozni.

A stúdió szerint mindössze 70 millió dollárba kerülő A Föld inváziója - Csata: Los Angeles hétvégén nagyjából 37-40 millió dollár bevételt fog hozni, de a kifutását gátolhatja, hogy egyelőre csak minden harmadik kritikusnak jött be az inváziós film - 39-en pozitívan, 78-an negatívan értékelték a látottakat, azaz 33%-os mutatóval bír jelenleg. A pozitív vélemények leginkább a kezdetektől sodró lendületét és a látványt emelték ki, valamint azt, hogy bár az agysejtjeink pusztulni fognak, de a bennünk lakozó kisgyerek nagyon fogja élvezni a filmet. A negatív vélemények leginkább azt emelik ki, hogy a végeredménynek videójáték jellege van, akár egy kontrollert is mellékelhettek volna a filmhez, valmint, hogy inkább katonai akciófilm a Battle: LA, mintsem inváziós scifi. No meg persze az ordas klisék, az eredetiség totális hiánya és a közhelyes dialógusok is megkapják a magukét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #11
    Szerintem pedig tűrhető film volt. Nem az az agykaparós Eredet féle sci-fi, de legyűgőző rész volt mikor támadtak a parton az idegenek és közben Vangelis féle zene ment és film végső csatája is elég jó lett. Igazi 80-as évekbe röpítő film ez, valahogy a Holnaputánra emlékeztet, mert azt sem volt szabad komolyan venni, mégis élveztük.
  • m minnifield #10
    de akkor egy szót se akarunk hallani amikor nem tetszik a 100. robotos-lövöldözős-autósüldözős-kardozós-baszós-partraszállós film
  • Mat666 #9
    Nem szoktam panaszkodni nekem meg általában a szét sztárolt filmek + meg x Oscart nyert filmek azok amik nem jönnek be.
  • Prof William #8
    "A pozitív vélemények leginkább a kezdetektől sodró lendületét és a látványt emelték ki, valamint azt, hogy bár az agysejtjeink pusztulni fognak, de a bennünk lakozó kisgyerek nagyon fogja élvezni a filmet. "


    Mivel én kb- ezt várom a filmtől szerintem én élvezni fogom a dolgot. Jövő héten meg is nézem és nem fakadok sírva ha a szereplők nem keverednek 5 percenként mély értelmű vitába Nieche totális egóparadoxonjáról.

    Legyen jó látvány + sok robbanás + sok tűzharc akkor kb azt várom amit kapok... 70 milkából meg 2 nap alatt 40-et visszahoz sztem az egész szép...
  • zetortraktor #7
    Aztán meg panaszkodsz, hogy csupa szart nézel meg.
  • Mat666 #6
    Még jó hogy a kritikusok véleményére nem adok.
  • shenmuedc #5
    Sajnos én is attól tartottam hogy ilyen sólyom végveszélyben stílusú förmedvény lesz.
  • Marinecorps #4
    Én külön örülök neki hogyha katonai szemszögű a film. Jövőhéten megyek is a moziba.
  • nessboth #3
    fakker, pedig reménykedtem, hogy egy odasózós őrület lesz a Battle: los angeles.
    a piroska, meg anyát a masra már az ötlet pillanatától bukásra volt ítélve...
  • a_n_d_r_e_w #2
    Nagyon, nagyon vartam a premiert... Aztan tegnap meglattam ezt es majd elsirtam magam :(