Szekeres Viktor

Kellemes meglepetést okozott az új scifi

Bár a fiatalokat hihetetlenül hidegen hagyta Matt Damon új scifije, a Sorsügynökség, a színész így is egy egészen jó nyitányt tudhat a magáénak. Hozzánk március végén érkezik a film.

Az elemezők csak visszafogott teljesítményt vártak a Sorsügynökség (The Adjustment Bureau) című, P.K. Dick-művön alapuló scifitől, az azonban rácáfolt az előzetes várakozásokra és az első becslések szerint 20,9 milliós nyitóhétvégét produkált Amerikában, miközben nemzetközileg 31,4 millió dollárt kalapozott össze. (A Matt Damon és Emily Blunt főszereplésével készült filmet 21 országban mutatták be eddig.)


A nálunk március 31-én bemutatásra kerülő scifi annak ellenére lett ilyen sikeres, hogy a tinik szinte alig voltak kíváncsiak rá. A felmérések szerint ugyanis a jegyet váltók kiugrónak számító 73%-a volt 30 éven felüli, s ebből következően csak a nézők 27%-a volt a harmadik ikszen innen - értelemszerűen a tinik aránya még alacsonyabb volt. A nézői indoklások szerint azért kapta telibe az idősebbeket a Sorsügynökség, mert egyszerre volt romantikus, scifi és thrillerszerű is. A film költségvetéséről nincsenek adatok, csak annyit lehet tudni, hogy a Universal stúdió 62 millió dollárért vásárolta meg azt a gyártó MRC-től, s ezután állta a több tízmilliós marketing költségeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Doktor Kotász #6
    Biztos igazad van. :-D
  • Merces #5
    hát nemárt ha az is ért valamit a cikkböl aki először talállkozik a témával, de te már csak tudod, egyébként tö betüvel kezdődik........
  • hitman08 #4
    Egyre több errefelé a semmitmondó boxoffice-szerű hír, amik megtekintésére léteznek külön hivatalos oldalak, szerintem nem éppen a bevételi rátával kellene itt foglalkozni film témán belül. Ezer más filmes hír van, amiről lehetne írni, más kérdés, hogy ezeket meg is kellene fogalmazni, esetleg utánajárni pár dolognak, no de ez már nem fér bele az itteni profilba...
  • kalapos01 #3
    Ott a Google, kutakodj. Kit érdekel a sztori egy bevétel hírnél? Százszor le volt írva, amikor a film készüléséről volt szó, amikor az előzetes kikerült. Nem kell mindent tizennégyszer elmondani.
  • Doktor Kotász #2
    Talán valamit dióhéjban a sztoriról?
    Az ember nem azért néz meg egy posztot egy filmről, hogy megtudja hány pattogatott kukoricát vettek a jegy mellé a nézők, meg hány nachost, és a diétás kólát a nők inkább fogyasztják, meg hányan volt piros bugyi, amikor beült a filmre!

    Ezt lehet olvasói kritikának venni, de szerintem le se szarják, hogy mit írunk ide.
  • Tetsuo #1
    A nezoszamon kivul vmi egyeb fokmero?! Vmi filmkritika esetleg? Muveszi ertekeles? Tudom, azt nem itt kell keresni.. :S