Szekeres Viktor

James Cameron új 3D-s filmjét pánikszerűen tüntetik el a mozikból

Hiába harangozták be nagy dérrel és dúrral a James Cameron producerkedése mellett készített Sanctum 3D című túlélő thrillert, az olyannyira az elvárások alatt szerepelt, hogy pár hét alatt teljesen eltűnt a mozikból.

James Cameron rengeteget várt protezsáltja, Alister Grierson új filmjétől, a Sanctum 3D-től, nem véletlen, hogy producerként hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy minél több helyen reklámozza a filmet, szorgalmasan csinálta végig a film sajtókörútját, s még a Twitterre is regisztrált - más kérdés, hogy a film premierje óta egy hozzászólással nem ajándékozta meg a követőt. A Sanctum 3D-n azonban se James Cameron neve, sem az Avatar 3D-technológiája nem segített.


A 2787 amerikai moziban vetített film február elején 9,5 millió dolláros nyitóhétvégét produkálva a második helyen nyitott, majd a második hetére a nyolcadik helyre esett vissza. Ennek köszönhetően a Universal a harmadik hétre 1412 moziból el is tüntette a Sanctum kópiái, minek következtében az 1377 moziban adott film hétvégi bevételei 71%-kal csökkentek. A szabadesés pedig ezen a hétvégén sem állt meg, hiszen újabb 985 moziból takarították el a Sanctum 3D-t, mely így a hétvégén 347 ezer dolláros bevétellel a 22. helyet szerezte meg a toplistán 392 moziban.

A 30 millió dollárba került film jelenlegi bevételei Amerikában 23 millió dollárnál járnak, nemzetközileg azonban sokkal jobban teljesít a Sanctum 3D, hiszen már 40 milliónál tart a számláló. Szerencsénkre a Budapest Film felkarolta a víz alatti thriller hazai forgalmazását és március 17-én be is fogja mutatni - azon a héten, amikor az Intercom az A Föld inváziója - Csata: Los Angeles című scifivel áll elő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aldo Moro #3
    már megyek is, hátha fent van valamelyik torrent oldalon.
  • Wittgen #2
    Amint elérhető lesz normális változatban, én megnézem. Szeretem az ilyen típusú filmeket. Sajna addig véleményt sem tudok mondani.
  • Kasya #1
    A Föld inváziója - Csata: Los Angeles jobbnak igerkezik...szvsz Skyline :)