Szekeres Viktor

Megvan az év első meglepetés sikerfilmje

Az első vasárnapján 25, a második vasárnapján 50, a harmadik vasárnapján 75 millió dolláros bevételnél tartott a Gnómeó és Júlia, melynek előadásaira továbbra is özönlene a nézők.

Eddig is lehetett sejteni, hogy a Gnómeó és Júliia nem mindennapi tetszést aratott a mozizók körében, most már azonban biztosra vehető, hogy a javarészt angol színészekkel készült, shakespeare-i alapokra építkező animációs film az év első nagy box office-meglepetését okozza. A viszonylag olcsó és elég rövid film három hete debütált Amerikában remeknek számító 25 millió dolláros hétvégi bevétellel, s a lendülete nem csökken, hetente alig negyedével esik vissza a nézettsége, a megszokott 50%-os csökkenés helyett.


Ez pedig azt is jelenti, hogy az a szokatlan jelenség fordult elő a filmmel, hogy miután 25 millió dollárral a harmadik helyen nyitott, a következő hétvégén 19 milliós bevétellel már a második helyre lépett fel, hogy most vasárnapra 14,2 millió dolláros, egyelőre becsült teljesítménnyel az első helyet szerezze meg. (Mindez annak köszönhető, hogy az újonc filmek gyengébben mutatkoztak be, azok pedig, melyek korábban megelőzték a Gnómeó és Júliát, sokkal gyorsabban vesztették el nézőiket.) Ilyen teljesítménnyel csak idő kérdése, míg a film átlépi a 100 milliós bevételi álomhatárt - jelenleg 75 milliónál tart.

A filmről szóló kritikánkat itt lehet elolvasni.

Frissítés: A hétfői végleges adatok megérkezése után kiderült, hogy a Disney 800 ezer dollárral túlbecsülte a Gnómeó és Júlia vasárnapi bevételét, így mégiscsak az Elhajlási engedély lett az első 13,5 millió dollárral, míg az animáció 13,4 millióval a második helyet szerezte meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laza #1
    Lehet jópofa, csak már nagyon unalmas ez a stílus. Csinálhatnának már valami komolyabbat is ezekkel az eszközökkel ... csak a fantázia szab határt, és ezekre a tucat ökörségekre pazarolják.