Szekeres Viktor

Végre elkészülhet a legjobban várt képregény-adaptáció

Nem valószínű, hogy akad a képregények között olyan, melynek megfilmesítését többen várnák, mint a Prédikátorét (Preacher). Úgy tűnik, hogy a projekt végre rendezőt is talált D.J. Caruso személyében.

Képregény-rajongók tömegei jöttek izgalomba, amikor nem is olyan régen felmerült, hogy tévésorozat, illetve mozifilm készülhet a kultikus Preacherből. A nálunk Prédikátor címmel a Kingpin kiadó gondozásában megjelent Vertigo-képregény 1995-ben csapott le először a mit sem sejtő olvasókra. Garth Ennis író legismertebb műve sötét, fekete humorának, durva képi világának és megdöbbentő részleteinek köszöhetően vált kultikussá. A Prédikátor egy hitehagyott tiszteletes, aki megcsömörlött az emberek kétszínűségétől, és elfordult hitétől. Isten Szavát birtokolva, Texason átvágva menekülni kényszerül a Gyilkosok Szentje elől, akinek egyetlen célja, hogy őt megölje. Szerencsére hősünk időnként segítséget kap bérgyilkosnak kiképzett barátnőjétől és egy ír vámpírtól, aki nem sokban hasonlít a vérszívókról általában elterjedt képhez.

A többek által tervezett Prédikátor-adaptáció úgy tűnik, hogy megtalálta rendezőjét, ugyanis D.J. Caruso, a Disturbia és A negyedik készítője Twitterén jelezte követőinek, hogy aláírta szerződését a Prédikátorra vonatkozóan, s hogy ez mennyire izgatottá teszi. Korábban Caruso mellett Sam Mendest is emlegették rendezőként, de utóbbi továbblépett, amikor úgy tűnt, hogy mégsem sikerült megvalósítani John August szkriptjének megfilmesítését.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Piszkos Fred #16
    Ez a csávó kajak olyan mint Orbán Viktor
  • Merces #15
    létezik még sztárhatás Európában? Odaát talán.......
    Egyébként SZABÁLY: Winninek mindig igaza van
  • cylonflatus #14
    Pont nem ilyennek kell lennie egy címnek, ugyanis hiteltelenné válik tőle az írás. Pl. "Egy újabb kiváló képregényt filmesítenek meg" és ugyanúgy ráklikkel az, akit a téma érdekel, és nincs wtf feeling a Blikk tempó miatt...
  • cateran #13
    A valosagbol megsem indulhatnak ki..az barely 18 gay porno lenne,esetleg leszbikus apacakkal...
  • zetortraktor #12
    Valahogy fel kell hívni az érdekesnek tánő filmekre a figyelmet. Én is nem egy jó filmről értesültem így, hogy "húdenagyonmegminden". Hiába írnak le egy tök ismeretlen címet, nem fog senkit érdekelni. Hírcímben csak ismert filmcímeket érdemes írni, a többit körbe kell írni.
  • m minnifield #11
    mondjuk egy címnek pont ilyennek kell lennie, mert ha cím alapján nem érdekel senkit a cikk, akkor be is zárhatják a boltot. persze nem jó átesni a ló túloldalára és elblikkesedni, de ez szerintem még belefér. mondjuk én általában szépen sorban haladok lefel é és mindet elolvasom, max pár sor alapján eldöntöm, hogy ez nem érdekel, ennyi.
  • William Hunter #10
    Az ilyen cím csak azért kell, hogy felkeltse az érdeklődésd, és megnézd a cikket.
    Ha mondjuk az lenne a címe, hogy "Készül a Prédikátor képregény film", vagy valami ami alapján tudod melyik képregényről van szó, és azt nem ismered, vagy téged nem érdekel, soha nem kattintasz a cikkre. Én is bekaptam a horgot.
    De legalább eleget tettem sg fórum kötelességemnek, elolvastam, sőt még hozzá is szóltam. Nehogy már az én lustaságom miatt menjen csődbe az sg.
  • cylonflatus #9
    Én csak annyit szeretnék megkérdezni, hogy itt az sg-n honnan jönnek ezek a jelzők, mint esetünkben pl. a "legjobban várt". Most minden gúny nélkül kérdezem, de tényleg. Pl. miért ez a legjobban várt, vagy kik azok akik annyira várják? mert azért nagyon sok ponyva van ám a piacon. Volt egy akár nem referencia értékű felmérés, vagy mi?
  • PetruZ #8
    Még mindig a leglényegtelenebb dolgon lovagolsz, de sok sikert hozzá, ebben szokás szerint profi vagy. :)
  • winnie #7
    te se dicsekedhetsz, a lényegtelent kiemelted, a lényeget kikerülted, miszerint ha valaki rendezett valamit korábban pár filmet, ami nem siker (ld. aronosfky, vaughn), az később rendezhet sikert. mint ahogy rossz filmek után is lehet jókat. sőt, nem hiszem, hogy meglepetés, jók után is lehet rosszat.

    de, ha a bevételeken akadsz fent, akkor a mostani filmjeit néztem, amikre emlékszem (jé, a two for the money az övé volt? jó tudni. infó.), s a disturbia például egy a millióból, ami nulla sztárhatással ilyen sikeres tudott lenni. (más kérdés, hogy ez nem azt jelenti, hogy a rendező jó lenne, csak a közönségnek épp ilyen film kellett.) a sasszem dettó no komment, hogy miközben a legnagyobb akciósztárok szenvednek a 10-20 milliós nyitányokkal, ő 30 milliósat produkált. (és, ha a gyártási költségek kerülnek szóba, amik igazából lényegtelenek, hiszen nem az a siker, ha valami visszahozza, és a gyártás mellett ott van még a marketing is, ami sok tízmillió dollár, akkor az az i am number fournak sem lesz gond. de ott is adott az alapanyag, amiből spielberg sem tud jót varázsolni. maximum sokkal jobbat, mint amilyet caruso csinált.)

    mindenkinek csak meg kell találnia az álomprojektjét, amiben tündökölni tud, ennyi. sok luft után lehet sikert aratni.