Szekeres Viktor

Magyar film nagy sikere a Berlini filmfesztiválon

Tarr Béla utolsó mozifilmje, A torinói ló nyerte el Berlinben a kritikusokat tömörítő FIPRESCI fődíját. Még ennél is nagyobb fegyvertényt jelent, hogy a filmet a Berlinálén 23 ország vette meg forgalmazásra.

Akár azt is mondhatnánk, hogy Tarr Béla új filmje, A torinói ló hozta a papírformát és díjjal távozott a Berlináléról, a Berlinben rendezett filmszemléről. Napjaink legelismertebb magyar filmrendezőjének a hírek szerint utolsó filmje a nemzetközi filmkritikusokat tömörítő FIPRESCI fődíját kapta meg.


A torinói ló főszerepeiben Derzsi Jánost, Bók Erikát és Kormos Mihályt láthatjuk, a végeredmény pedig ahogy azt már megszokhattuk Tarrtól, fekete-fehér lett és a 150 perces játékidő során 30 vágásban lesz része a nézőknek. Az itthon március 10-től látható alkotás ezután külföldön is bemutatásra kerül, jelen állás szerint két tucat ország, többek között Nagy-Britannia, Franciaország és Németország vásárolta meg a forgalmazási jogokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gombabácsi #3
    tarr béla "londoni férfi" c. filmjét láttam, az szerintem brutálisan jó

    az a baj tarr bélával, hogy azt hiszi, hogy csak az a fajta film a jó amit ő csinál

    holott egy film lehet egyben szórakoztató és komoly is, nemrég andy vajna azt nyilatkozta, hogy ezt szeretné elérni a magyar filmiparban is
  • endrev #2
    ... meg a Times New Roman felirat sem a végén. Nem értem ezeket tényleg, miért nem képes a magyar film kitörni az amatőrizmus verméből?
  • Stranger666 #1
    hát a trailer nem hozott lázba