Szekeres Viktor

Megérkezett az év legjobban várt magyar filmjének előzetese

Tarr Béla új filmje, A torinói ló természetesen nem szól mindenkinek, de ez sem változtat azon a tényen, hogy a magának való rendező még mindig a legelismertebb magyar filmesnek számít a szakmában.

Megérkezett a jelen külföldön (és talán idehaza is) legelismertebb magyar rendezőjének, Tarr Béla új filmjének, a Torinói lónak az előzetese. A Kárhozat és az Őszi almanach rendezőjétől legutóbb 2008-ban láthattuk a Georges Simenon-adaptáció A londoni férfit, előtte pedig a 2000-es évek magasan legjobb filmjével, a Werckmeister harmóniákkal jelentkezett. A torinói ló Friedrich Nietzsche, német filozófus egy élményén alapul, aki utazásai során egyszer meglátta, hogy egy ember keményen veri a lovát. Nietzschét ezt követően pár héten belül súlyos mentális problémákkal diagnosztizálták, azonban arról eddig nem szólt a fáma, hogy mi történt a lóval.


A torinói lovat tegnap mutatták be a Berlini Filmfesztiválon, legközelebb pedig a Cannes-i filmes rendezvényen mérettetik meg. Forgalmazásban itthon március 10-től lesz látható Mokép gondozásában, külföldön pedig az év hátralévő részében mutatják be. A film egyébként afféle összegzése is Tarr Béla pályafutásának, ugyanis a rendező elmondta, hogy ez az utolsó rendezése. (Rajongók kedvéért: a 150 perces film 30 vágást fog tartalmazni, s a zenéjét természetesen a mindig nagyszerű muzsikákat produkált Víg Mihály fogja szerezni.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laza #8
    Gondolom többségében a MI pénzünkből, megint nem Nekünk ... EZ a Magyar Filmipar :)
  • finaltrekker #7
    Igen, de akkor is szokatlan, hogy egy trailer arra épít, hogy kizárja a filmet nem váró vagy nem ismerő közönséget.
  • winnie #6
    a funkcióját betölti, hiszen nem téveszt meg, már tudod, hogy nem akarod megnézni, nem?
  • finaltrekker #5
    Egy lámpa? Ez a trailer? Igaz, hogy nem tudok semmit sem erről a filmről, de a 44 másodperces lámpát elnézve nem is zavar. Attól mert művészfilm még lehetne neki rendes trailerje.
  • zetortraktor #4
    Itt aztán nincs sok félrevezetés, mert vagy a Pál Adrienn, vagy a Womb, vagy ez a magyar film lesz idén, amiről tudunk, a többit majd nyáron találják ki. A Fliegauf film pedig senkit sem fog érdekelni.
  • ZeemanX #3
    Hmm, nem rossz trailer, nem rossz.
    Engem meggyőzött.
  • danianevem #2
    Tarr Bála???? XD
    Gondolom Tarr Bélát szeretett volna írni Viktor úr. Egyébként a Sorsvonalak című film érdekesebbnek tűnik, de majd meglátjuk. Remélhetőleg idén már lesznek élvezetes magyar filmek.
  • Laslow #1
    Kedves Szekeres Viktor! Ezek miatt a hatásvadász címek miatt folyamatosan 1 csillagra értékelem a cikkeidet. Persze, ettől még a kattintás megvan, de úgy érzem muszáj valamivel kifejeznem a nemtetszésemet.