Szekeres Viktor

Végre egy animációs film, amit nem konvertálnak 3D-ssé

Gore Verbinski úgy döntött, hogy hiába jelenik meg ma már minden animációs film 3D-sre konvertálva, új filmjét, a Rangót nem fogja utómunkának alávetni, hiszen azt eleve hagyományos, 2D-s premierre tervezték.

Bár a 3D-t kevésbé kedvelőknek szinte mindig van választása, hogy 2D-ben vagy kicsit drágábban, 3D-ben nézi meg az őt érdeklő filmet, érdekes lehet a hír, hogy Gore Verbinski (A kör, Karib-tenger kalózai 1-2-3) legújabb rendezése, a Johnny Depp szinkronfőszereplésével készült Rango csak 2D-ben lesz látható a mozikban, ami egy tudatos döntés eredménye. Ez azért nagy újság, mert a Beowulf és a Volt óta szinte mindegyik animációs filmet 3D-ssé konvertálták, hiszen az animátorok számára adott volt a technológia.


Az így kapott végeredmények persze felemásak lettek, főleg 2009-ben és 2010. elején voltak olyan animációk, melyek már majdnem elkészültek, amikor jött a 3D-ssé konvertálás ötlete, így a vizuális végeredmény is csalódást keltő volt, hiszen a film sima 2D-sként készült. A tavasszal és nyáron megjelenő animációk (Gnómeó és Júlia, Rio, Anyát a Marsra, Pirosszka 2, Kung Fu Panda 2), melyek egy része ugyanebbe a csoportba tartozik, ugyancsak 3D-s szemüveggel megnézhetőek lesznek, kivételt szinte csak a Rango fog képezni. ** ** A Rango hazai premierjét március harmadikára tűzték ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Shaenis #2
    jaja, és a rango trailere annyira vicces, hogy akkor is megnézném ha fekete-fehér retro film lenne :)
  • Murder3 #1
    de most kit érdekel h 3d-s lesz-e utólag vagy sem...

    engem nem zavar a 3d őrület mert lexarom.