Szekeres Viktor

Közelednek az új Gonosz halottak

Sam Raimi és producertársa továbbra sem tett le arról, hogy első filmjét, a Gonosz halottakat ismét elkészítse, főleg azért nem, mert az eredeti verziót moziban nagyon kevesen látták.

A Pókember-filmeket rendező Sam Raimi, akárcsak a Gyűrűk urával ismertté vált Peter Jackson, karrierjét alacsony költségvetésű horrorokkal kezdte. Ezek közül az első, s talán a legjobb az 1981-es Evil Dead volt, mely itthon Gonosz halottak, Gonosz halott és Az erdő szelleme címen is forgalomba került. Az eredeti film feldolgozásának az ötlete már jó pár éve felmerült, de azóta nem sok előrelépés történt az ügyben.


A remake ötlete egyébként azért is érdekes, mert a sorozat második része gyakorlatilag az első feldolgozása volt tízszer nagyobb költségvetésből, de lehet, hogy az újabb verzióra még több pénz fog jutni. Rob Tapert a napokban a Freep.com-nak nyilatkozva ugyanis elmondta, hogy az új Evil Dead terve még él, s januárban a forgatókönyvet is kézhez fogja kapni. Elmondása szerint azért lenne érdemes leforgatni az új verziót, mert a régi Gonosz halottakat csak nagyon kevesen látták olyan formátumban, mint amilyenre eredetileg tervezték. (Itt természetesen arra gondol a producer, hogy moziban nem sokan nézték meg, kultfilmmé már videóforgalmazásban vált.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lcee #5
    Remake ennél a filmnél nem tudom jó ötlet-e....
    Bruce Campbell már valószínűleg nem lesz főszereplője..pedig nem volt rossz (mármint ebben a kategóriában jó...)
    És kicsit gagyi az nem baj de így olyan "horroros" sok effekt pedig művé teszi...
    Mostani effektekkel már nem igazi szerintem...

    Inkább csináljanak új filmet amit nem kell hasonlítani az eredetihez...

    jobban örülnék.

    Remake-k 90%-a szar lesz...
  • Dynamic #4
    Gyerekkoromban hetekig rettegtem éjszaka a paplan alatt és rémálmaim voltak ettől a filmtől, de mai szemmel már tényleg röhejes.
  • Teppik Amon #3
    Nálunk játszották egyáltalán a mozikban? Én is csak videórol ismerem Bruce Campbell munkásságát :D (igaz '81 ben még csak 3 éves voltam ;) )
  • Laza #2
    Mondjuk mai fejjel visszanézve a régi trailerét, az első két rész is inkább vicce :)
  • Laza #1
    A 3. részt szerettem, az már inkább vígjáték volt, mint horror (mikor visszament az időben) :)