Szekeres Viktor

Az oroszoknál és a koreaiaknál nem lehet Amerika kapitány a film címe

Három országban a helyi forgalmazók nem merik eredeti címén leadni a nyáron érkező Captain America-filmet, igaz a Marvel jelezte, hogy mindennek nem politikai okai vannak.

Captain America: The First Avenger lesz a címe az Amerikában július 22-én bemutatkozó Marvel-képregényfilmnek, melynek az elnevezése a nemzetközi piacokon lehet, hogy kontraproduktív lesz, s nem csak a sok országban gyerekcipőben járó szuperhős képregénykultúra miatt. Sőt, mint az nemrég kiderült, akadnak olyan országok is, ahol egész egyszerűen nem lehet, vagy nem lenne értelme az eredeti cím lefordításával bemutatni a filmet.

Belsős Marvel-információk szerint Dél-Koreában, Oroszországban és Ukrajnában a Captain America: The First Avenger egyszerűen csak The First Avenger címen fog futni, köszönhetően a helyi piacfelméréseknek. Érdekes módon a Marvel-illetékesek inkább azon lepődtek meg, hogy csak ilyen kevés országban voltak ellenérzések a címmel kapcsolatban, elmondásuk szerint sok helyen a szuperhős ismertsége meglepően magas volt. Itthon a film címe Amerika Kapitány: Az első bosszúálló lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Waterhorse #7
    Ne haragudj ironizáló BARÁTOM, félreértettem a cikket! A főnöködet ne terheld hülyeségekkel.
  • Papichulo #6
    Nem is igaz, tavaly bemutattak a DPRK-ban a Bend it like beckham cimu filmet. Igaz elotte kozel 60 evig meg semmi nyugati alkotast... :)

    Amugy erdekelne, hogy az ROK-ban miert nem lehetett eredeti cimmel vetiteni.
  • edios #5
    észak-koreára gondolsz!
    (ahol egyébként tényleg kb ez a helyzet)
  • immovable #4
    ?
  • blessyou #3
    Itt most Dél-Koreáról van szó...
  • Klapanciusz #2
    Igazad van barátom, Dél-Koreába hírhedetten nehezen jutnak be külföldiek... legalábbis azok akik otthon hagyták az iránytűjüket és északra próbálnak besuttyogni.

    Majd szólok a fönökömnek nehogy menjen Szöulba a nyáron mert megeszik a kommenisták.
  • Waterhorse #1
    Koreában sztem örülnek ha egyáltalán bemutatnak egy nem hazai filmet.