Szekeres Viktor

A Zöld Darázs leigázta Amerikát

Amerikában a Zöld Darázs könnyedén lett a hétvége legnézettebb filmje, s simán előzte meg a két népszerű komikus neve által fémjelzett Dilemmát. A kérdés, hogy a siker elegendő lesz-e egy második részre?

Cseppet sem meglepő módon Amerika legnézettebb filmje hétvégén a Zöld Darázs (The Green Hornet) volt - Michel Gondry rendezését a gyártó stúdió a bevételek maximalizálása érdekében még 3D-sre is felkonvertált, de ezúttal sem tett hozzá sokat ezzel a végeredményhez. Az akciókomédia a bemutató hétvégéjén 33,7 millió dollárt termelt az első becslések szerint, ami közepesen jó teljesítménynek számít, főleg annak fényében, hogy a premier előtt pár héttel ennél a nyitánynál jóval erősebbre számított a stúdió, mely a decemberi 3D-s túlkínálatból menekítette el Seth Rogen vicceskedését.


A 120 millió dolláros költségvetésből készült film összbevétele így minden bizonnyal 100 millió alatt fog maradni Amerikában, s ezúttal a nemzetközi szerepléstől is függhet leginkább, hogy elkészül-e valaha a közvetlen folytatás. A Sony Pictures exit polljai szerint egyébként a nézők 61%-a volt férfi, míg nagyjából ugyanannyi 25 éven aluli és 25 éven felüli váltott jegyez a filmre, azaz a tiniket nem túlságosan vonzotta a retró látvány.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cylonflatus #1
    Ez nekem teljesen olyan, mint ha a Voyager holoszobájában Bruce Lee-t játszó Kim zászlós kapott volna egy dupla epizódot...
    bocs, visszavonom. Az sokkal szellemesebb és színvonalasabb lenne...