Szekeres Viktor

Tévésorozatokban is vannak zseniális trükkök - újabb leleplező videó

A Boardwalk Empire - Gengszterkorzó című gengsztersorozatnak nemcsak a díszletei és jelmezei pazarak, hanem a számítógépes effektjei is. Erről egy kisfilm is tanúskodik.

Egyre több olyan a tévésorozat, melyben nagy szerephez jutnak a számítógépek és a zöld hátterek. Ezek némelyikében tévés költségvetéshez képest látványos trükköket láthatunk, máskor pedig teljesen észrevehetetleneket. Arról megoszlanak a vélemények, hogy melyek a hatásosabb effektek, a feltűnőek vagy a háttérben megbúvók, de talán az alábbi filmecskét megnézve, amely a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó trükkjeiről készült, okosabbak leszünk.

Boardwalk Empire VFX Breakdowns of Season 1 from Brainstorm Digital on Vimeo.


Az HBO ősszel kezdte sugározni az 1920-as években játszódó szériát Amerikában, míg nálunk éppen múlt héten tartották a premiert, így sokak élménye még viszonylag friss lehet. Érdekessége a többek között Martin Scorsese közreműködésével készült gengsztersorozatnak, hogy nem csak számítógépes trükköket használnak a majd' száz évvel ezelőtti világ megelevenítésére, hanem több millió dollárért hatalmas és részletes "valódi" díszletet is építettek a sorozathoz. (Ennek elkészítését lehet megnézni az alsó videón, felgyorsítva.)


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kicsizoz #8
    scagnetti: Te híradót is így nézed, hogy közben a többieknek nyomatod, hogy ez már olvastad a neten, semmi hírértéke nincsen, család meg nem tud tőled TV-zni?

    Köszönöm nem kérek a kitérő válaszokból, miszerint nem nézed, nincs családod, és nincsen Tv-d sem, ezzel csak azt bizonyítanád, hogy nem érted, amit írtam...
  • Rotyoka #7
    brtuálisan jó sorozat, csak ajánlani tudom.
  • skiryo #6
    én még nem láttam, de k*rvára tetszett. már megérte...
  • m minnifield #5
    miért kéne neki hírérték? ez az sg.hu filmes rovata, nem a híradója.
  • kalapos01 #4
    Szerintem valamit benéztél. A díszletépítésben te milyen trükköt vélsz felfedezni?
  • scagnetti #3
    Semmiféle hírértéke nincs ennek. Ezt a videót már ellőttétek korábban egy cikkben.
    Semmi különleges nincs benne, azon kívül, hogy megint láthatjuk, ahogyan felépítik a díszletet.
  • zsottya #2
    Le a kalappal, nekem elsőre nem is tűnt fel csak hogy most láttam a videót, hogy miket csináltak hozzá pluszba. Fantasztikus!
  • ADAMEX9 #1
    Pretty impressive...