Szekeres Viktor

Megvan a 2010-es év kölcsönzős királya

Bár a legnépszerűbb filmeket az emberek inkább megveszik, mintsem kikölcsönzik, a tékák bizonyos formái még ma is élnek és virulnak. Legnépszerűbb filmjeik pedig olykor mozis bukásokból kerülnek ki.

Bár már egyre kevesebben kölcsönöznek filmeket, a tékarendszer még él és virul - főleg Amerikában, köszönhetően online kölcsönzési modelleknek és a Redbox által kínált kioszkos verziónak. Ez utóbbi összesítési alapján 2009-ben például A pláza ásza (Paul Blart: Mall Cop) lett a legnépszerűbb kölcsönzött film, míg 2010-ben a legtöbb embert a Viharsziget (Shutter Island) érdekelte.


A Viharszigetet követően a 2-3. helyért nagy volt a csata, végül az Exférj újratöltve (The Bounty Hunter) szerezte meg az ezüstérmet, míg a bronz a Nagyfiúknak (Grown Ups) jutott. Ezután a Karate kölyök (The Karate Kid) és A szív bajnokai (The Blind Side) következett. A műfajokra bontott statisztikák szerint az év akciófilmje kölcsönzői fronton a Vasember 2 lett, a családi kategóriában már említett Karate kölyök megelőzte az Alice Csodaországbant, míg a legkeresettebb csajos film az Ilyen a formám (The Back-Up Plan).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #4
    Hát igen, arról viszont volt már hír, hogy az Avatar meg a DVD eladási listákat döntötte meg. Akkor most szar vagy nem?
  • xido #3
    röhögni fogtok,de az Avatart valóban inkább megvették,elég közepesen muzsikált áprilisi megjelenése óta...Ellenben hülye lista,mert a Karate kölyöknek volt 1 hónapja,Viharszigetnek meg majdnem fél éve kifutni...
  • Nailyenugysincs #2
    azt szerintem inkább megvették de engem is érdekelne. mostanában nem látunk rendkívül minőségi és hírértékben gazdag avatárhíreket
  • Aldo Moro #1
    Lenne egy ártatlan kérdésem: az Avatar hányadik helyen áll? :-)