Szekeres Viktor

Karácsonykor elfelejtettünk moziba menni

24-én nem is nagyon volt lehetőség itthon sokat mozizni, de 25-én és 26-án sem volt rekordlátogatottság a hazai multiplexekben, így a legtöbb film elég gyengén szerepelt a hétvégén.

Itthon általában az ünnepek alatt és az iskolai szünetekben sokan járnak moziban, azonban úgy tűnik, hogy a karácsony más tészta, hiszen hétvégén az előző hétvégéhez képest 16%-kal csökkentek a filmes bevételek. Mindez annak is köszönhető, hogy a két nagyobb premierfilm viszonylag kicsit pukkant, hiszen az Utódomra ütök című komédiának elég volt 29 842 néző az első helyhez, míg az Arthur és a villangók 3 mindössze 2941 embert érdekelt, s ez a 8. helyre volt elegendő.


A korábban bemutatott alkotások sem teljesítettek túl jól, hiszen az Üvegtigris 3 második hetében 46%-os bevételcsökkenést volt kénytelen elszenvedni, így vasárnap 113 ezer nézőt ért el a film. A lista harmadik helyét pedig a Tron: Örökség szerezte meg: a 14 313 jegyvásárló révén már 50 ezernél is többen nézték meg az effektekkel dúsított alkotást.


A hétvégén legjobban a családi filmek szerepeltek, hiszen a 4. helyezést megszerző Aranyhaj és a nagy gubanc mindössze 6%-os csökkenést kényszerült elkönyvelni, s így már 136 ezer nézőnél tart, de a Megaagy és a Narnia krónikái 3 is jól tartotta magát a 25-27%-os eséssel az előző hétvégéhez képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kobra17 #2
    Azt nem értem,hogy karácsonykor mit várnak?
    A normális emberek a családjaikkal töltik az ünnepeket
  • birdo #1
    Nem felejtettünk el moziba menni ...nem értünk rá ))
    Tessék beleszámolni 23-át...akkor a Tront néztük meg ))
    Az utódomra ütök...teljesen hidegen hagy..