Szekeres Viktor

Nagy siker lesz az év egyik legjobb filmje?

Ahogy várható volt, a Black Swan című Darren Aronofsky-film imádják a kritikusok, de nagyon úgy néz ki, hogy a nézőket is érdekli, hiszen alig 90 moziban megy még csak a film, de máris a toplista élbolyában van.

Darren Aronofsky azon kevés rendező közé tartozik, akiknek a filmjei eddig mindig jól sikerültek - legalábbis a közönség jó részének a tetszését megnyerték. Míg azonban más, ugyanebben a cipőben járó rendezők filmjei (ld. Christopher Nolan) hatalmas sikernek bizonyultak, addig Aronofsky eddigi rendezéseit, a Pí, a Rekviem egy álomért, A forrás és A pankrátor című filmeket az anyagi siker elkerülte - a 4 film összesen hozott feleannyi bevételt Amerikában, mint A sötét lovag a nyitónapján.


Ennek a sorozatnak azonban legkésőbb az új Rozsomák (vagyis Farkas, vagyis Wolverine) mozifilmmel vége fog szakadni, de talán már a Black Swan is túlszányalhatja a rendező eddigi legnagyobb sikerét, a 26 millió dolláros amerikai bevétellel büszkélkedő A pankrátort. A nálunk jelen állás szerint ugyanis márciusban bemutatásra kerülő Natalie Portmant főszerepeltető alkotás egyelőre csak 90 moziban látható hazájában, de hétvégén 3,3 millió dolláros bevétellel a hatodik helyet szerezte meg a toplistán olyan filmek előtt, melyek majdnem 3000 filmszínházban láthatóak. Két hét alatt ezzel már majdnem hatmillió dollárnál tart a film, s tervek szerint nemsokára több száz moziban is bemutatják, de valószínűleg az Oscar-jelölések is segíteni fogják a bevételeit. (A kritikákkal természetesen nincs gondja a Black Swan-nak, hiszen a fontos amerikai kritikusok közül 134-nek tetszett a film, 20-nak pedig nem, ami 87%-os arányt jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)