Szekeres Viktor

Stephen King megmondta, hogy melyik a 10 legjobb idei film

Stephen King egyetért a szakmával, és szerinte is olyan, a kritikusok által is istenített közönségfilmek voltak a legjobbak idén, mint az Eredet, a Let Me In, A közösségi háló és a Tolvajok városa.

Stephen King 2009-es Under The Dome című könyve után szusszant egy kicsit, hiszen 2010-ben mindössze a Blockade Billy novellája, valamint a Full Dark, No Stars című novellagyűjteménye jelent meg. A horror mestere pedig szabadidejében minden bizonnyal filmeket is nézett, s ha már így tett, össze is állította 2010-es toplistáját, melynek élére az elmúlt 20 év legjobb amerikai horrorját, a Let Me In című feldolgozást rakta.


King, mivel szokás szerint kevés volt 2010-ben a mozis horror, jórészt egyéb műfajokból válogatott. Ízlését elnézve, abban keverednek a közönség és a kritikusok preferenciái is, hiszen a Let Me In mögött a második helyen a szakma által Oscar-jelölésre is alkalmasnak tartott Tolvajok városa került, mögött pedig 2010 két legjobb hollywoodi filmje, az Eredet és a Social Network - A közösségi háló szerepel. Ötödik helyen a rablós Takers, hatodikon a képregény-feldolgozás Ha/Ver, míg hetediken a Hibrid című scifi áll, a top 10-es listát pedig a Monsters, a Jackass 3-D és a Zöld zóna zárja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NiGhTM4R3 #2
    Jobban érdekelne ha csak horrorból állítana listát, ahhoz ért.
  • Freddycom #1
    Ez a cikk már volt, nem?