Szekeres Viktor

Újabb balhé egy mozifilmes plakát miatt

A Vasember-filmekkel nagy névvé váló Jon Favreau iszonyatosan kiakadt, amikor kiderült, hogy új filmjének plakátjának alapötletét (szerinte) szégyenteljes módon lenyúlta a Dreamworks, hogy saját scifijét reklámozza.

A napokban jelent meg a Cowboyok és űrlények (Cowboys & Aliens) és A negyedik (I Am Number Four) című filmek plakátja. A képeket sokan látták, az emberek többségének nem nagyon tűnt fel semmi különös rajtuk, azonban a Deadline információi szerint utóbbi plakát megjelenésekor a Vasember-filmeket is készítő Jon Favreau éktelen haragra gerjedt, s a hullámok A negyediket készítő Dreamworks stúdióig is eljutottak.


A történetről egy bennfentes így számolt be: "A Cowboyok és űrlények plakátját elkészítette a Universal és szokás szerint mindegyik nagy stúdióval, így a Dreamworkszel is jóváhagytatta azt. Egy hónapra rá a Dreamworks megjelentette A negyedik plakátját, mire Jon Favreau kiverte a balhét a stúdiónál." A Deadline-nak nyilatkozó Dreamworks-illetékes elmondta, hogy nemsokára debütálni fog az utcákon A negyedik újabb plakátja, amelyre a kampány nagyobb részét fogják alapozni, s szerinte ennek köszönhetően a nézőknek nem fog gondot okozni a két filmet megkülönböztetni egymástól. (Fent a botrányt kirobbantó régi plakátok, alul az újabbak láthatóak.)


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)