Szekeres Viktor

Napjaink legjobb színésze lesz Lincoln Spielberg új filmjében

Daniel Day-Lewis lesz Steven Spielberg új filmjében Abraham Lincoln. A meglehetősen ritkán forgató, ám annál elismertebb Oscar-díjas színésznek ez lesz az ötödik mozifilmje 1997 óta.

Daniel Day-Lewis lesz a főszereplője Steve Spielberg új, Abraham Lincolnról szóló filmjének, közölte a Dreamworks Pictures a sajtóval. A 16. amerikai elnökről már régóta tervez filmet forgatni a rendező, s Day-Lewis természetesen a címszereplőt fogja alakítani. Spielberg filmje Doris Kearns Goodwin népszerű könyvén fog alapulni, melynek címe Team of Rivals. Az adaptálást a többszörös díjnyertes drámaíró, Tony Kushner végezte el, akinek a szkriptje Lincoln és kabinetjének hatalommal rendelkező tagjainak politikai összecsapásairól fog leginkább szólni.


Spielberg már olyan régóta akarta elkészíteni a Lincoln-filmet, hogy 2005 óta már az is megvolt, hogy Liam Neeson alakítaná a merénylet áldozatává vált amerikai elnököt. A tervek szerint a forgatásra jövő ősszel kerülne sor, így a filmet 2012. végén be is lehetne mutatni. Addig is jövő év végén a Tintin és a The War Horse révén Spielbergnek két rendezése is bemutatásra kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bippo #4
    Ha ott lenne, hogy _egyik_, akkor senki nem szólhatna, mert tényleg napjaink egyik legjobb színésze.
  • Seth74 #3
    Szekeres úr eldöntötte ,hogy Daniel napjaink legjobb színésze, kész, punktum.Csoda ,hogy még nem kérték fel az Oscar díj döntéshozójának, annyira kisujjában van a szakma.
    Vagy csak annyira gyenge ,hogy blikket megszégyenítő klisékkel tud csak operálni.
    Szánalom.
  • Zolthen #2
    Én utoljára az Utolsó mohikánban láttam, az sem napjainkban volt :)
  • sandor8206 #1
    várós, főleg D.D.L végett hihetetlenül jó színész sztem, még ha némely filmje annyira nem is jött be ,de ő pazar volt (NY bandái, Vérző olaj)