Szekeres Viktor

Megvan az év egyik legnagyobb hazai animációs sikerfilmje

Hiába volt sokkal ismertebb cím az idei animációs filmek között a Toy Story 3, a Gru nagyjából ugyanannyi magyart érdekelt bemutatkozó hétvégéjén, mint a legendás sorozat idei epizódja.

Ki hitte volna, hogy az amerikai diadalmenet után nálunk is ilyen jó eredménnyel fog debütálni a nem feltétlenül nézővonzó magyar címmel rendelkező Gru? Aki kételkedett, az most szórhatja a mea culpákat, hiszen a UIP Dunafilm, egyszerre 54 moziban bemutatott filmjét a hétvégén 44 094-en látták itthon, ami a zömében 3D-s helyáraknak köszönhetően 59 millió forintos bevételt jelentett a magyar moziknak. (Budapesten 25 916 nézőt regisztráltak, ami ugyancsak a heti második helyet jelentette.)


Ez a remek, a Shrek 4 kivételével az idei animációs premierek zömét lepipáló nyitány csak megerősíti annak a hírnek a jogosságát, mely pár napja járta be a szaksajtót. Arról volt szó ugyanis, hogy a Despicable Me eredeti címmel rendelkező film pár napja átlépte a bűvös 500 millió dolláros bevételi határt - ebből a pénzből 248 millió dollár Amerikában termelt meg az animáció (még az említett Shreket is legyőzte), míg 258 milliót a világ többi országában, ezzel az Így neveld a sárkányodat elé került az éves toplistán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wolruf #2
    Nagyon aranyos volt, nekem tetszett a Gru.
  • xido #1
    Na akkor kíváncsi leszek dec.16.-án milyen lesz a Megamind sikere..úgy látszik nem rossz recept,ha egy rosszfiú a főhős egy rajzfilmben:)