Szekeres Viktor

Már nem él sokáig az egyik legnézettebb scifisorozat?

Hetente 5-6 millió nézték tavasszal a V című scifisorozatot, mely egy 80-as évekbeli széria feldolgozása, amit pár hete mi is láthatunk idehaza, hiszen az egyik sorozatcsatorna elkezdte adni magyar szinkronnal.

Tavaly az amerikai ABC csatorna két, összefüggő történettel operáló scifi-sorozatot mutatott be, s hiába volt eleinte hatalmas a lelkesedés a Flash Forward - A jövő emlékei és a V iránt is, a kezdeti remek nézettség pár rész leforgása alatt nagyon alacsonyra esett vissza, jelezve azt, hogy a közönség mindkét szériában csalódott. A Flash Forward nem is érte meg a második évadot, s jelenleg több jel utal arra, hogy a V sem fog folytatódni a következő évadban.

Az ABC ugyanis a mostani szezonra is csak 13 epizódot rendelt be a megszokott 22 helyett, azonban pár napja kiderült, hogy a csatorna, amellett, hogy a novemberre kiírt kezdést január 4-re módosította, még a 13 részes második évadot is 10 részesre csökkentette. Tette mindezt akkor, amikor a szezont már elkezdték forgatni, s az epizódok zömét is megírták, így a 13 részesre tervezett történetet a készítők kénytelenek lesznek 10 epizódba sűrítve prezentálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • birdo #15
    Ezt se felejtsük ki:
    Nézném...ha adnák...
  • birdo #14


    Nem láttam, de édes lehet ez a sorozat
  • IMYke2.0.0.0 #13
    Hármat én sem láttam ezek közül. Alulról az utolsó hármat.

  • m minnifield #12
    ezek megvoltak?
    space:above and beyond

    farscape
    firefly
    lost in space
    alien nation
    seaquest dsvez mondjuk vízalatti, de jóság
    és a mindentvivő :D
  • Narxis #11
    Én nem tom mi tetszik benne, egyszerűen szórakoztat, letöltöm, megnézem és élvezem és nagyon várom a következő részt.

    Ugyanígy vagyok a Legend of the Seeker-el, Herkules/Xena óta nem láttam olyan fantasy sorozatot ami ennyire tetszett volna. Megint csak nem tudom megmondani, hogy konkrétan mi tetszik benne, egyszerűen tetszik és elkaszálták. A scifi és a fantasy a gyengém, de főleg a fantasy, ha a LotR-ből csinálnának egy élőszereplős sorozatot, én extázisba kerülnék, jobban várnám mint az élőszereplős Star Wars sorozatot ami nagyon úgy tűnik, hogy nem is lesz, sajnos.
  • winnie #10
    nem kötekszem, csak mondom, hogy annak idején olyan népszerű volt a műfaj, hogy az, akinek kérdeznie kell, hogy még milyen hasonló sorozatok vannak, ergó annyira nem sorozatkocka, az minden bizonnyal nem látta a régi klasszikusok mindegyikét. ha pedig valakinek csak űrhajós sorozat kell, az nyilván méltányolni fogja a régebbieket is, amiknek nem kell egy-egy hetet várni a részeire.

    "nem tudsz olyat mondani amit ne láttam volna ebben a témában. "

    ha tényleg ekkora az arcod, hogy szerinted te mindent láttál (akár van mire, akár nincs mire), akkor érthetetlen, hogy miért feltételezed azt, hogy van olyan űrhajós sorozat, "aminek a nézettsége az egeket veri" és miért kérsz mástól tippeket. inkább neked kéne adnod, hiszen az elmúlt 20-30 évben, hirtelen számolással, minimum 70-80 űrhajós sorozat volt.
  • atis78 #9
    Most te kötekszel velem? Az összes star trek és babylon5 részt láttam ezenkívül az összes többi űrhajós scifisorozatot is, nem tudsz olyat mondani amit ne láttam volna ebben a témában. Az eredeti v sorozatot, a doktor who részeket a régi sorozatból de csak mert nincs meg mind, az eredeti battlestar galactica-t és azokat amiket ezek után mutattak be, vannak olyan űrhajós scifisorozatok amit a tv-ben láttam régen és a címére sem emlékszem csak hogy miről szólt. De az biztos hogy nincs olyan amit ne láttam volna ebben a témában. Van olyan amihez feliratot is csináltam hogy mások is megnézhessék pl a buck rogers de mondhatnék még párat.
    De nem erről szól a téma, hanem a hasonló új, vagy felújított sorozatok megszűnéséről. Régen se volt nagy nézettsége ezeknek a sorozatoknak, ma meg lehet több embernek van lehetősége megnézni és nagyobb a választék ezért nem mindig ezeket választják az emberek, de mindig kell valami új. Attól hogy kevesen választják mert a csatornák versenyeznek egymással mindenféle baromsággal az nem jelenti hogy egy sorozat rossz, lehet ha 10 év múlva újra nézed vagy visszagondolsz rá akkor másként látod majd, mint például most a régi sorozatokat.
  • winnie #8
    "Én már láttam mind"

    ezt ugye nem gondoltad komolyan te sem?:) írd le miket láttál és szerintem bárki ideír kétszerannyit, hogy mit kéne megnézned.
  • atis78 #7
    Én már láttam mind, nekem valami új kell, nekem jó a v, a caprica igaz ez robotos, a stargate universe de ha megszűnnek akkor mit fogunk nézni? Valami régit ami már lerágott csont, amit már unalomig nézett mindenki, aminek minden részét ismerjük, és már bealszunk rajta??
    Hát én nem nem fogok más típusú filmet nézni csak mert néhány nagyokos nyomorék azt hiszi hogy az nekem, meg a hasonló embereknek jobb mint amit akarunk.
    Ha nem lesz más ezeknek a sorozatoknak a helyére akkor mit fog nézni az akit ez a téma érdekel? Ismétlést meg régi filmeket? Ennyi erővel akkor nem kell semmilyen sorozat, mert ott vannak a régiek és azoktól úgy se lesz jobb egy új sorozat sem.
  • pokolfiu #6
    pl star trek, babylon5, ezeknek nézettsége folyamatosan emelkedett...