Szekeres Viktor

Megvan az Emlékmás feldolgozásának főszereplője?

Colin Farrellt akarja a stúdió az Emlékmás, azaz a Total Recall feldolgozásának főszerepére. Ha véletlenül őt nem sikerülne megszerezni, akkor pedig Tom Hardy és Michael Fassbender jöhetne szóba a szerepre.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint Colin Farrell lehet a befutó az Emlékmás feldolgozásának főszerepére - legalábbis ő áll a szerepre esélyesek névsorának élén. Ez persze még nem jelenti azt, hogy a színész vállalni is fogja a szerepet, mindenesetre a stúdió, és Len Wiseman rendező (Underworld) is szívesen látná őt Douglas Quaid (a könyvben Quail) karakterének szerepében, aki természetesen az eredeti történetben nem izompacsirta típus, mint a Paul Verhoeven-féle adaptációban Arnold Schwarzenegger.

A THR információi szerint Farrell mellett még a jelöltek között szerepel Tom Hardy és Michael Fassbender is. Előbbi az Eredetben lett egy csapásra ismert és elismert, többek között a harmadik Batman-mozi egyik főszereplője lesz, utóbbit pedig nemrég A kilencedik légióban láthattuk, s ő fogja alakítani Magnetót az új X-Men-filmben. Az új Total Recall forgatása márciusban kezdődik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grobs #7
    Elbeszélünk egymás mellett. Majdnem mindegy kinek az érdeme, de az eredeti Total Recall koncepciója jó volt. Kiemelt egy emléket, és azt bőven a novella keretein túllépve mesélte el. A marsi lázadás fél oldal sincs eredetileg. Igazából PKD alapjára felhúzott egy teljesen új történetet.
    A most készülő filmmel az a probléma, hogy ezt a novellát nem is lehet máshogy filmre vinni, mert olyan mintha egy moricka viccből akarnánk 2 órás filmet készíteni. Egyik kedvencem PKD, de ez (és sok más története) arra épül, hogy a végén elsüt egy poént. Ezért valószínű film remake lesz, de ehhez meg kellene egy nagyon karakteres szinész aki jellemzően nem olcsó. Kellene jó látvány (elvégre sci-fi), ami szintén nem olcsó. Az eredeti film a maga korában szintén drága film volt. Ez így "nincs pénzük" alapján nem jó omen. Aztán majd meglátjuk.

    Csak ilyenkor azt nem értem, hogy miért nem a pénztárcájuknak jobban megfelelő sztorit választanak?
  • winnie #6
    félreértesz. az tény, hogy a film a rendező víziója, de a sztoritól, főleg a "big picture"-től, a sztori alapjától ő sem térhet el, illetve eltérhet, de elég nehéz lenne. ráadásul itt, ahogy nézem, bőven volt író.
  • grobs #5
    Mert feltételezem, hogy volt beleszólása milyen irányba menjenek el az eredetitől. Hogy is mondják? A sorozatoknál az író a fontos, mozifilmeknél pedig a rendező(?) "Kreditet" egyébként is Schwarzenegger-nek adnám. Ha őt lecseréljük a filmben Dolph Lundgren-re, vagy Eric Roberts-re akkor az eredeti se lett volna több "B" filmnél, és most ugyanúgy a kutya nem emlélezne rá ahogy a Screamers-re (vagy a Total Recall sorozatra).

    _Szerintem_ nincs olyan, hogy biztosra menni kevés pénzzel. Biztosra csak nagyon sok pénzzel lehet tenni, mert akkor tudsz olyat mutatni amit más nem. Kevés pénzzel remake-et csinálni meg _szerintem_ biztos bukás. Az eredetihez fogják első körben hasonlítani, az meg nem volt olcsó film.
  • winnie #4
    "Verhoeven jól csinálta anno. Kiemelt egy emléket ami 3 sor a novellában, és szabadon gyúrta. "

    jól csinálta, de miért neki adjuk a kreditet? ő csak rendező és a szkript megvolt neki, amit mások megírtak. az íróké az érdem.

    "Hogy mi szükség rá? Gondolom semmi, csak van egy csomó elszórni való pénzűk."

    épp ellenkezőleg. nincs pénzük és akarnak némi pluszt, ezért biztosra próbálnak menni. érzik, hogy lenne rá közönségigény. ki fog derülni, hogy jól érzik-e.
  • grobs #3
    Az eredeti novella feldolgozásának nem sok értelme van. Egypoénos rövid történet. Filmen mindenképpen bővíteni kell. Verhoeven jól csinálta anno. Kiemelt egy emléket ami 3 sor a novellában, és szabadon gyúrta. Nem foglalkozott a többivel. Hülyén nézne ki ha mindegyik kapna 10 percet, vagy az egyiket kidolgozzák, a többi pedig csak említés szintjén marad. Nomeg néhány emlék poénnak is rossz.
    Szerintem egyszerű film remake lesz. Hogy mi szükség rá? Gondolom semmi, csak van egy csomó elszórni való pénzűk.
  • Aldo Moro #2
    A kilencedik légió kegyetlen nagy film! Minden cimbivel megnézetem.
  • Ender Wiggin #1
    Mi újat tud majd nyújtani az eredetihez képest, ezt el nem tudom képzelni. Már mint ha a Shusett/O'Bannon sztorit újítják fel. Ha persze a Dick novella megfilmesítése jön, az egy kicsit más (de még íg yis érthetelne, hogy miért van szükség a felújításra - mert manapság jobbak a trükkök? Vagy mert a mai, 3G-n felnevelt, zsebhokista tinik már nem néznének meg olyan őskövületet, mint egy 1990-es film?). Bár annak meg nem Total Recall a címe.