Szekeres Viktor

Két és fél milliós nézettséget produkált az RTL Klub

A Megasztár elmenekülésével könnyedén produkált két és fél milliós nézettséget az RTL Klub valóságshow-ja, az X-Faktor. Az első élő adás nézettsége ráadásul valószínűleg csak a kezdet volt, a továbbiakban még nőhet is a tábor.

Mivel a Megasztár péntekre költözött, így az RTL Klubnak nem volt nehéz dolga az X-Faktorral szombaton, könnyedén nyerte a nézettségi versenyt a TV2 vágóhídra küldött filmje, valamint az m1 Miss Marple-sorozata ellen. Cseppet sem meglepő, hogy a hét legnézettebb műsora a 18-49 éves nézők körében ismét az X-Faktor lett, szombat este a 18-49 éves nézők 55,2%-a választotta az RTL Klub zenei tehetségkutatóját. A teljes lakosságra vonatkoztatva a műsort 2,4 millióan követték figyelemmel. (Az Anyád lehetnék a TV2-n 497, az m1-en pedig az említett Agatha Christie-sorozat pedig 325 ezer nézőt vonzott.)

A sikerhez elég nagy netes aktivitás is kapcsolódott, hiszen az RTL Klub közleménye szerint a csatorna online felületeinek minden idők legjobb látogatottsági adatait hozta az X-Faktor első élő adása. Már szombaton este rekord közeli volt a látogatottság, de az igazi sikert a másnap hozta meg az RTL Klub Online számára: október 17-én vasárnap 294 705 egyedi látogató kereste fel az rtlklub.hu felületeit a Webaudit adatai szerint. Az X-Faktor műsoroldala 86 ezer látogatót vonzott, az RTL Most internetes portálon pedig 75 ezernél is többen nézték vissza az X-Faktor első döntőjét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • azurrio #24
    A faktornál meg szerintem mindenképp jobb. Nyíltan elfogult zsűri? Na ne már... Meg azok a felkonfok, verem a fejem a falba, annyira eszméletlenül gázok... Megasztár se a top, de ott csak Friderikusz mond néha orbitális baromságokat, a műsor többi része eléggé korrekt.
  • Thaison #23
    Az első kettő nagyon jó volt! A 3. - 4.-ik tényleg rosszabbul sikerült de ez az 5.-ik serintem megint nagyon jó lett, látványos és tényleg egy igazi show amit produkálnak az előadók. Jó embereket választottak be, az már más kérdés hogy mennyire maradnak bent a tehetségesek ,mert pl. most is a Fivérek este ki akikben volt lehetőség. Jó ez az idei Megasztár, érdemes nézni, főleg Melinda miatt...
  • DjDano #22
    Az Első és talán második Megasztár még úgy ahogy színvonalas volt, azóta brutálisat esett a minőség, a X-Faktor egyértelműen magasan felette van!
  • Thaison #21
    @bippo: Teljesen egyetértek veled, ez egy abszolút racionális döntés volt. Mondhatjuk azt hogy ezzel a döntéssel mindenkinek kedveztek,de főleg a nézőknek mert megkímélnek minket a sok ide-oda kapcsolgatástól és attól hogy esetleg lemaradunk valamiről. Szombaton meg amúgy sem lennék otthon. Aki meg attól fél hogy nem tudja nézni a BK-t az meg tudja nézni az RTL oldalán mert adás után mindig felkerül!:)
  • bippo #20
    Attól függ, honnan nézed. Szerintem is egy teljesen racionális döntés volt. Annak ellenére, hogy a néző számít a legkevésbé ezeknek a csatornáknak, örülök, hogy legalább a kommunikációjukba bevették ezt az érvet. Mert akármi legyen is a valódi indok, legalább szóba került - most először - hogy a néző bizony mindkettőt szívesen nézi (nem érdekli, melyik csatornán megy éppen), kapcsolgatni és lemaradni nem szeret, a csatornák mondvacsinált csatározása meg totál hidegen hagyja, legfejlebb idegesíti.
    Ha meg szimplán a nézettség javítása volt a cél, akkor is egy teljesen jó döntés volt, mert be kell ismerni, hogy az X-faktorral szemben alulmaradna. Így meg mindenki jól jár. A néző gond nélkül nézheti mindkettőt, a tv2 örülhet a nagyobb nézettségnek és a pozitív szerepnek, az rtl örülhet az ajándék nézettségnövekedésnek meg magának, hogy "győzött".
  • jointo #19
    Nekem csak az böki a szemem, hogy "A Megasztár elmenekülésével". Szerintem ez egyáltalán nem menekülés, sokkal inkább értelmes döntés. Ha ott maradnak szombaton, az mindenkinek rossz, a két csatorna megosztja a nézőket, ami nekik nem jó, a néző meg kapcsolgat, mert szeretné látni mindkét műsort, ergo neki se jó. Így van két este két műsor, amiknek nagyon sok máshoz képest még viszonylag értelme is van. Legalábbis ezerszer inkább Megasztár, mint Barátok Közt.
  • bippo #18
    A maradék 7millió ember meg mást csinált, na bumm.
    Meg most mi a fenét csináljanak, ha ez szórakoztatja őket? Ez egy (nem is rossz) szórakoztató műsor, szerencsére kevés sallanggal. Az, hogy neked nem tetszik, arról nem az a 2 és félmillió ember tehet, meg igazából pont leszarják. Te (meg én is :) ) itt fórumozol, míg közben más minőségi filmet néz vagy olvas. Ilyenkor mi van?
  • gromgotth #17
    Szabd már meg te légyszíves hogy ki mit csinál szombat este, a gyerekektől kezdve az idősekig...
  • TheRaven #16
    teljesen jogos h pl a foci vb-t mérések alapján kevesebben nézték... mert ugye fizikailag "kevés" tv előtt nézik kurva sokan:D csak nehéz beleszámolni azt h 1 tv-t egy egész kocsma néz...
  • AZTA #15
    NANA! Ez a nézettség csak egy felszorozott szám, közel sem biztos hogy ennyi lúzer maradt otthon szombat este ezt a vackot nézni :)