Szekeres Viktor

Idén a közönségnek is a Facebook-film jött be a legjobban

Remekül tartja magát A közösségi háló Amerikában, hiszen három új film ide vagy oda, premierjének második hetében is az első tudott maradni a bevételi toplistákon, közönségének mindössze harmadát vesztette el.

Cseppet sem meglepő módon David Fincher új filmjét, A közösségi hálót (The Social Network) a kritikusok után a közönség is imádja, hiszen a film az idei év legkisebb csökkenést produkáló első helyezett alkotása lett, ha a hétvégi bevételeket nézzük. A produkció kvalitásairól, a róla alkotott véleményekről már múlt héten értesülhettünk, hiszen a 196 amerikai sajtókritika közül 190 lett pozitív, ami kiemelkedő 97%-os arányt jelent.


A közönség véleményét összegző IMDb-n is jól szerepel A közösségi háló, a 8.6-os osztályzat egyelőre a 151. helyre elegendő minden idők toplistáján, s a második hétvégén is mindössze 30,9%-kal csökkentek a film bevételei a starthoz képest, s ez még az Eredet teljesítményét is túlszárnyalja széles körű bemutatók közül. A hétvégi 15,5 millió dolláros bevétel egyébként a hétvégi első hely mellett azt is jelenti, hogy Fincher 50 millió dolláros mozija jelenleg 46 millió dollárnál tart, s minden bizonnyal el fogja érni a 100 milliós bűvös határt is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • algost #4
    Miért, amúgy még miből áll még??? Kitejfenéd? Őszintén kíváncsi vagyok rá!
  • Bren X #3
    Fincher jó rendező, érdekesek a filmjei, a Facebook téma meg érdekes lehet egy olyan országban ahol lelkesen használják.
  • Wolfman017 #2
    "Jaj! Én mindent utálok ami másnak tetszik mert én egyedi vagyok és vannak saját gondolataim!"
    Remekül általánosítasz. De remélem tudod, hogy a facebook nem csak 15-20 évesekből áll és a gyökér lájkolgatásból meg bökdösésből.
  • opeca #1
    Én utálom a facebook-ot, egy übergagyi, globalista szemétnek tartom amit a 15-20 év közötti primitív kölkök vittek fel a "trónra", de ez a film engem is érdekel...

    MInt anno a Szilikonvölgy kalózai is...

    Szeretek megbotránkozni, hogy micsoda primkó ötlettel, némi szaralaksággal (na jó, Steve Jobs esetében már gyakorlatilag szadizmusról beszélhetünk) milyen dolgokból lehet óriási üzletet csinálni.