Szekeres Viktor

Amerikába érkezik a legnépszerűbb európai scifi

Doctor Who jövőre Amerikában fog feltűnni egy 60-as években játszódó történetben. A sivatagban induló kaland végére a Doktor és Amy az Ovális Irodában fog kikötni. Premier tavasszal.

A BBC ma reggel jelentette be, hogy egyik legnézettebb sorozatának, a Doctor Who-nak (Ki vagy, Doki?) a hatodik szezonpremierjét Amerikában fogják forgatni. A két részes idénynyitó epizódot a sorozat jelenlegi vezető írója, Steven Moffat fogja megírni. Az epizód finanszírozásába a BBC America is beszállt, a helyszín Utah lesz, az időpont pedig november.


A hetente 8-9 millió néző által követett scifi jövőre tér vissza hatodik évadával, melyet a BBC két részletben fog majd leadni tavasszal és ősszel. Az új szezon előtt azonban még természetesen egy karácsonyi különkiadás is képernyőre kerül a sorozatból. A Doctor Who Amerikába látogatása egyébként azért is érdekes, mert testvérsorozata, a Torchwood című scifi is Amerikában fogja készíteni új epizódjait a BBC és a Starz csatorna koprodukciójában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #12
    ....persze az a bálya hogy gagyi , a hatvanas évek sci-fi je manapság legfeljebb fi....tudod ez valami olyasmi mint szeretni a veterán autókat.
  • GerY5 #11
    Én is fanyalogtam rajta az első részeknél anno, ahogy elindult az AXN SciFi-on, de ahogy Nasedo is írta, egyre komolyabbá válik a történet minden évadban, és kibontakozik egy részeken átívelő izgalmas cselekménysorozat. Pl a 3. évad végére nagyon ütős volt minden, és akkor jött egy "nagyfilm" (Voyage of the damned), ami a 4. éved nyitánya, szintén jó volt. Szóval nem olyan rossz gagyi ez, mint ahogy elsőre-másodikra-harmadikra tűnik... ;)
  • Laza #10
    Én még a TV-ben láttam pár részt, ahol valami telefonfülke volt az űrhajó, meg valami porszívó szerű idegenek lézerezték porrá az embereket, meg egy ideig az a kopaszodó faszi volt a doki, majd egyszer csak egy fiatal gyerek lett belőle, és az egész borzalmasan gagyi volt, a történettől kezdve a díszletekig ... nem is értem miért olyan sikeres ... lehet pont azért, mert sz@r :)
  • Nasedo #9
    A Doktor egy földönkívüli idegen, aki több mint 900 éves. Látszólag ember formája van, de több annál. Ha halálos sebesülés éri, képes regenerálódni. Ilyenkor a testének összes sejtje megújul, tehát lecserélődik a színész. Sztorilag nem nagyon fáj ez a nézőnek. Pár rész alatt meg lehet kedvelni az új Dokikat, a karakterben meg a lényeg mindig megmarad. Ha még nem ismered, akkor a 2005-ös évaddal való kezdést ajánlom. Bár eleinte lehet, hogy lesznek furcsa, gagyi részek, de ezeket direkt csinálták ilyenre és később egyre komolyabb lesz a sorozat.
  • ldavid #8
    én láttam néhány részt, de soha többet

    bazmeg földönkívüli disznóemberek elfoglalják londont; valami hányadék szörny bekebelezi az embereket, de a testén megjelenő arcukkal továbbra is beszélnek, na nee
  • Papichulo #7
    Bar vannak benne visszautalasok, ezert kielegitobb az elejetol kezdve nezni, de ezt meg az durva rajongok sem igazan ajanljak. Az elso fekete-feher season-ok eleg kezdetlegesnek tunnek manapsag es nem biztos, hogy rabul fog ejteni a vilag. Ezenkivul jopar resz elpusztult ilyen-olyan modon. Az altalanos konszenzus, hogy a Tom Baker era alatt emelkedett fel igazan a sorozat, ezert itt erdemes bekapcsolodni. Igazabol a Sylvester McCoy periodust nem dicserik tul, nekem megis errol vannak kedves emlekeim, ezekkel a reszekkel ismertem meg a sorozatot es kedveltem is meg.
    Ha valakinek tul archaikusnak tunnek meg a 70-es, 80-as evek is, akkor a nuWho ajanlhato Christopher Eccleston-tol, a kilencedik doktortol kezdve, ez mar CGI-ban is elfogadhato, bar a Timelord tarsadalom megismereserol ekkor mar le kell mondanunk.
    A regeneration kerdesre Fresh Duke mar valaszolt.
  • Fresh Duke #6
    Hát, valahol a kettő között. :D
    Igazság szerint a Doctor "halálakor" új testet kap. Ezért beszélünk x. doktorról. Az illető elvileg ugyanaz (habár a színésszel együtt némileg a jellem is szokott változni), de a "lelke", memóriája, stb. az megmarad.
  • Wittgen #5
    Off

    Hú de szép a kiscsaj a fotón :D

    On

    Hmm, valamikor meg kellene néznem egy részt, hogy tudjak érdemben véleményt is formálni a témáról.
  • xido #4
    Most ezek színész váltások-e,tehát ha elkezdeném elejétől,akkor fog majd fájni,hogy most megint más játssza...vagy a dr.Who egy titulus,ha úgy tetszik és úgymond stafétát vesz át egy új karakter és időutazgat tovább?
  • Papichulo #3
    "scifi jövőre tér vissza hatodik évadával"

    Azert a vilag legregebb ota futo sci-fi sorozatat ne eroszakoljuk meg igy. Az ketsegtelen, hogy egy hosszabb, 16 eves hiatus utan 2005-ben inditottak ujra a sorozatot, de azt attol meg 1963-ban mutattak be es Matt Smith-t is mindenhol, mint a 11. doktort emlegetik.