Szekeres Viktor

Sosem látott jelenetek az új Avatar-DVD előzetesében

Minél jobban közeledik az Avatar különleges kiadású DVD-jének november 16-i premierje, annál ígéretesebbnek ígérkezik a háromlemezes pakk. Ezt bizonyítja a bemutatóhoz készült előzetes.

Szerencsére a hazai rajongók is részesei lehetnek a november 16-a körül boltokban kerülő Avatar-DVD világpremierjének, melyhez szokatlan módon külön előzetes is készült, de mi mást lehetne várni a minden idők legsikeresebb filmjét reklámozó csapattól. Mint az a mellékelt trailerből is kitűnik, a legnagyobb hangsúlyt a még sosem látott jelenetek kapják, melyekkel együtt immáron 3 órásra bővül az Avatar.


A 3 lemezes kiadáson egyébként nyolc órányi extra lesz található, többek között 45 percnyi kivágott, illetve a mozis verzióból törölt jelenet. Azonban legérdekesebb bónuszanyagnak mégis a forgatást feldolgozó dokumentumfilm ígérkezik, melyből rengeteg kulisszatitokra fény derül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #19
    "S lőn, hogy eljő az új nap, s monitorunkon az aktuális Avatar-etap..."
  • endrev #18
    Én is néha beszólok Viktornak (de akkor szakmailag indokoltnak is érzem), de most meg azért szólunk be, mert normálisan és mondhatni lelkesen ír egy témáról? Azért ez már komolytalan, Aldo Moro!

    Pixx, erről tudod mi jut eszembe? Amikor a kis ködös (értsd: nebuló) leszólja a Madách: Ember tragédiáját, meg a tanárt is. BIZTOS a nebuló látja jól!!! :D
    Add meg a címed, küldök vonalzót, azzal könnyen fel tudod feszíteni a szemed.

    Xido, egyébként nem csak a jelenetek száma és tartalma számít, hanem a teljes kontextus is. Valószínűleg azért nem (sem) tették bele, mert dramaturgiailag, kompozíciósan, a történetvezetést tekintve szétesett volna tőle a film. :) Például miután először lekapcsolják Jake-et pont amikor el akarja mondani, hogy veszélyben vannak, majd aztán elérik, hogy visszatérjen, és akkor azután rohannak lefelé a spirállépcsőn: Gondolhatnánk hogy kihagyták azt a jelenetet, amikor magához tér és mondjuk elmondja Neytiri-nek, hogy miért esett össze (valós esetben nyilván tájékoztatta volna, illetve biztos váltottak volna pár szót). Lehet hogy érdekes gondolatok is megfogalmazódtak volna. Miért nem került bele ez a jelenet, ha le is forgatták, illetve ha nem forgatták le, miért nem gondolta Cameron, hogy foglalkozni kell a jelenettel? Azért, mert megtörte volna a történetvezetés ívét, de a dramaturgiai tendenciát is. A kimaradt jeleneteknél valószínűleg úgy éreznénk, hogy most éppen nem halad sehova a film, csak úgy látunk valamit, ahogy az a Gyűrűk Ura bővített verziójában is volt: hiába voltak érdekes információk a kivágott jelenetekben (pl. hogy Aragorn-ra miért néz fel úgy mindenki, nem spoilerezek), meg volt törve az ív. Én erre számítok itt is.
  • Aldo Moro #17
    Komolyan drukkolok, hogy jöjjön ki valami új megaprodukció, akkor talán Viktor leszáll a témáról. Unalmas már, de nagyon.
  • pixx #16
    Ez nem Cameron hibája, hogy vágva lett, mivel az Imaxbe csak 178 perc a max vetíthető idő, ennyit lehet feldobni rá, ebből lejön az 5 perc stáblista....
    Amúgy nem tud megfogni a film egyszer láttam elég is volt...
    Anyám kezdett el nekem papolni a film mélységéről, hogy az emberek kiirtanak mindent ami él és mozog...ami valóban lejön a filmben, de a világot nem változtatta meg...szóval marad csak egy popcorn mozi semmi más...
  • vg #15
    Viktor = winnie = sorozatjunkie
  • xido #14
    Nem mellesleg én simán kipróbáltam volna,mit ad a filmhez,ha még ezt a maradék 45 perc kivágott jelenetet is készre csinálják és összevágják a filmmel,az mennyit dobott volna a mélységén..annyira nem profitált rosszul,hogy ne lett volna pénz,amit erre fordíthattak volna...ha jó egy film,úgyse zavar,ha 3 óra helyett 4 órán át kell néznem..de volt már olyan kivágott extra más filmnél is,hogy kifejezetten sajnáltam,hogy kukában landolt...
    Viszont ezt a 8 órányi extrát nem értem..akárhogy is számolom,kiemelték.hogy lesz egy 80-90 perc hosszú doksi...meg egy kis rövid...ugyan a BD-n még van-dvd-n miért is lenne-17 kisebb hogy készült,de azok is max 100 percet tehetnek ki..vagy ilyenkor beleszámolják a film teljes hossza alatt hallható kommentárokat is?
  • kalapos01 #13
    nyújt
  • kalapos01 #12
    Ezen ne csodálkozz, az olvasótábor többsége mégiscsak a 10-12 éves vérpistkékből áll, akiknek az iskolai megaláztatások után csak a hétvége nyúkt menedélet és akkor meg itt, ők lehetnek a janik.
  • shandix #11
    De ez már vagy a 100. Avatar "cikk". Már túl sok van szerintem belőle, és néhány nem is hír vagyis nem annak titulálnám hanem mondjuk reklámnak, és van olyan pl: a 8 perces bővített kiadással kapcsolatba hogy 2cikk is ugyan azt mondja el.
    Szóval...
  • Mat666 #10
    2009 December 17 vetítetek a moziba 2010 októberében már egy kicsit unalmas a heti egy két avatar cikk na mindegy.