Szekeres Viktor

A hétvége a horrorok vesztőhelye volt

Amerikában az Engedj be feldolgozása mellett még három másik horrort is bemutattak, azonban a filmek egymást múlták alul bevétel tekintetében. Remélhetőleg minőség terén kompenzálni tudtak.

Nem csak a Let Me in bukott meg a hétvégén Amerikában, hanem további három premierhorror. Lehet, hogy az a tanulság, hogy nem szabad túlzásba vinni a műfaj filmjeinek adagolását? Mindenesetre októberben még jó pár horrorfilm kerül a mozikba, kérdés, hogy mennyi esélyük lesz sikert aratni.


Az első bukás cseppet sem meglepő, hiszen a Védtelen gyermek (Case 39) című Renée Zellweger-film 2006-ban készült el, s azóta várt amerikai premierjére. Nálunk például már DVD-n is megjelent, s Amerikában a bemutató hétvégéjén 5,35 millió dollár bevételre tett szert az első becslések szerint, ami a toplista hetedik helyére volt elegendő. A 26 millió dollárba került, nemzetközileg már 14 milliót összekalapozó filmet a Paramount Vantage azért mutatta be végül Amerikában is, mert Spanyolországban és Mexikóban elég jól teljesített, így egy hispán lakosságot megcélzó kampánnyal kísérve kerülhetett mozikba.


Ugyancsak a bukott filmek közé sorolható a láncSMS-es, ugyancsak több éve forgatott Chain Letter, mely ahhoz képest, hogy 406 moziban mutatták be, mindössze 143 ezer dolláros jegyeladást produkált, ami borzalmas, 352 dolláros vászonátlagot jelent. Ennél legalább jobb volt a Hatchet második részének 912 dolláros vászonátlaga, azonban a folytatásfilm így is megbukott, mindössze 68 ezres bevételt jegyezhetett fel a forgalmazó premierje első napjaiban.


Péntektől a horrorműfajban Wes Craven új filmje, a My Soul To Take, valamint az I Spit on Your Grave című remake kerül bemutatásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gromgotth #8
    hülye horrorfilmek :p
  • scagnetti #7
    "hogy ami nagyon jó, azt ne osszuk meg a pórnéppel"
    Ha tetszik nekem egy film, (mindegy milyen országból van, és/vagy milyen stílust képvisel) általában csak olyan embernek ajánlom akiről tudom hogy egy kicsit is nyitott rá. Nyilván aki csak kommersz amerikai szarokat néz (mert őt csak az érdekli), nem fogom neki még csak említeni sem az adott filmet.
    Na ez szerinted sznobság???
  • winnie #6
    "pont ez a jó, hogy nem olyan sokan ismerik, "

    értem, mire célzol, de ez így kicsit sznobnak tűnik, olyannak, hogy ami nagyon jó, azt ne osszuk meg a pórnéppel, legyen csak a mi kiváltságunk:)
  • Wittgen #5
    A svéd verziót már láttam, nem volt rossz film. Az amcsi a trailerek alapján ugyanannak tűnik, minimális újítással, így valószínűleg kihagyom.
    A Case 39 felejtős, utálom az olyan filmeket, amiben ilyen kiscsávók vannak. Annyira irritálóak számomra, mint a japcsi kiscsajos horrorok.
    A Hatchet 2 jöhet, mivel az első részen kellemesen szórakoztam, Craven új filmjét szintén várom, valamint kíváncsi vagyok, hogy az eredetihez képest mit tudtak újítani az I Spit On Your Grave feldolgozásában. Ugye az eredeti nem mai csirke (talán 70-es évek közepe, vége? Nem emlékszem már...).
  • scagnetti #4
    "végre sokkal több ember megismeri. nem csak egy szűk kör kiváltsága lesz"
    Pedig ezekben a nem amerikai horrorokban pont ez a jó, hogy nem olyan sokan ismerik, és lehet róla úgy beszélgetni hogy nem kezdi az egyik a másikat lehurrogni hogy: Mert bezzeg az amerikait láttam, és biztos nem nézném meg a nem amerikait.
    Ráadásul sokkal nagyobb kultusznak örvend az a film, amelyik nem kap amerikai verziót.
  • Chocho #3
    Remélem, hogy az ismertség a regénynek és az első filmverziónak is jót tesz majd.
  • winnie #2
    túl jó volt az alapsztori, hogy ne tegyék. (olykor jó látni, hogy nem csak annak a verziója készül el, aki "először ér oda". ez némi bónusz a nézőnek, hiszen legtöbb sztori esetében csak egy látásmódot ismerünk meg, pedig érdekes látni, hogy pár másik ember hogy állt volna neki a saját verziójának.)

    végre sokkal több ember megismeri. nem csak egy szűk kör kiváltsága lesz. az, hogy talán jól is sikerült, már csak haba tortán.
  • matrozrabbi #1
    Még mindig nem értem, hogy az amerikaiaknak miért kellett feldolgozni a Let the right one in-t.. =/