Szekeres Viktor

Mozifilm lehet minden idők egyik legsikeresebb PC-s játékából

Fura, de csak most jutott eszébe valakinek, hogy mozifilmet készítsen a Mystből, mely nagyon sokáig bitorolta a minden idők legsikeresebb PC-s játéka címet - addig míg meg nem jelent a The Sims.

Sok játékkedvelőnek válhat valóra az álma, ha beigazolódik a Variety információinak helyessége és valóban mozifilm készült a maga idejében hatalmas népszerűségnek örvendő Mystből. A hírek szerint ugyanis a Roserock Films, a Gran Via Productions és a Mysteria Film Group megvásárolta a játék jogait azzal a feltett szándékkal, hogy megfilmesítik.


Annak idején a Myst 1993-ban jelent meg és a(z ugyancsak zseniális) The 7th Guesttel együtt az első CD-ROM-ra készült játékok közé tartozott, melyben a játékos E/1-es nézőpontban bolyonghatott és fedezhetett fel titokzatos szigeteket. Bár a Myst története is érdekes volt, a népszerűségét egyértelműen az akkor lélegzetelállítónak számító grafika, az újszerű irányítás, valamint a kemény rejtvények hozták meg. A négy folytatást megért Myst 2002-ig minden idők legtöbb példányszámban eladott PC-s játéka volt, de akkor érkezett a The Sims. A film a tervek szerint az első játék mitológiájára építkezne és átvenne pár elemet a Mysthez tartozó regényekből is, a The Book of Atrus-ból, a The Book of Ti'anából és a The Book of D'ni-ből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • stremix #11
    A Final Fantasy X-ből mikor lesz már film???
  • bippo #10
    Cím alapján azt hittem, Sims vagy World of Warcraft :)
  • Bren X #9
    Mondjuk van benne valami :-)
    Viszont türelmesen várom, hogy a játékokon is szocializálódott filmeseknek már legyen akkora presztízsük, hogy elkészíthessenek pár játékadaptációt. Kelló komolysággal, odafigyeléssel, tisztelettel és hozzáértéssel. Ez lehet film, trilógia, minisorozat vagy teljes évados sorozat. A legtöbb játéknak a mini vagy teljes évados sorozat adná meg az adaptációs platformot, mely hagyná kibontani az eredeti történetet és hangulatot. Gondolom erre még kell várni egy kis időt...sokat... :-(
  • KillerBlue #8
    Miért akarjátok azt látni hogy a kedvenc játékaitokat darabokra szedik, a történetüket átírják és mozikba küldik azoknak a színészeknek a szereplésével akikért a 14-16 éves tinilányok sikongatva odavannak?
  • bakagaijin #7
    Stalker? Már nem azért de maga a játék is deklaráltan a regényből illetve Tarkovszkij filmjéből (a regényen sokat dob) veszi az ötletet, a világot. A film zseniális, igaz mai szemmel nézve már kicsit lassú, de hát már 30+ éves. A játékhoz azonban valóban sokat változtattak rajta, benépesítették ellennel, de az alapvilág az megvan. Egyébként az egész maga még Csernobil előtt született.
  • bladesoft #6
    Nekem mindegy csak a Baldurs Gatehoz és az Icewind Dalehoz ne nyuljanak....
  • zola2000 #5
    A Myst tényleg nagyon jó volt, és a többi kalandjáték is, kár hogy nyugaton ma már csak a sok idióta akciójáték megy.
  • Chocho #4
    A Sztalkerből volt film... legalábbis az alapjául szolgáló Piknik a senkiföldjénbnől készült, te is láttad. :) A The Withcerből még sorozat is lett, melyet később egy nagy filmmé vágtak össze (The Hexen címen keresd), igaz, szar volt, nem is kicsit.

    Mafia... nos, sima maffiafilm lenne. Szerintem ennyi erővel a Közellenségek is simán felér egy feldolgozás szintjére.

    XCOM... na AZ odabaszna. Ha a 2K új játéka siker lesz, és a BioShock film is révbe ér, szerintem el fognak gondolkodni rajta.
  • sanyicks #3
    fallout, stalker, mafia, witcher, xcom korai dolgai ból jöhetnének filmek.
  • Fresh Duke #2
    SWINE, Arcanum, STALKER filmekre még vevő is lennék. :D
    Én egy Duke Nukem filmet tudnék elképzelni. Meg egy normális Doom remake-et. :D