Szekeres Viktor

Október a scifi hónapja az egyik magyar csatornán

Októberben nem csak a hazai scificsatornán lehet scifiket nézni, hanem a novemberben 10 évessé váló Filmmúzeumon is. A csatorna olyan filmeket mutat be, mint Az asztronauta vagy a Vörös bolygó.

A Filmmúzeumtól eddig sem volt idegen a sci-fi műfaja, hiszen a csatorna mutatta be újra az Orion űrhajó és az Alfa holdbázis című kultikus sorozatokat. Idén októberben azonban frissebb kínálattal rukkol elő az adó: öt, a közelmúltban készült scifit tűz műsorra. A sort az 1999-es Az asztronauta nyitja Johnny Depp-pel és Charlize Theronnal, majd a Vörös bolygó következik Val Kilmerrel és Carrie-Ann Moss-szal, ezt pedig A gömb követi Dustin Hoffmannal és Sharon Stone-nal. A negyedik bemutató A sejt című thriller lesz Jennifer Lopez és Vince Vaughn főszereplésével, végül pedig egy családi film következik, az 1987-es Vérbeli hajsza, melynek a fiatal Meg Ryan és Dennis Quaid alakítják a főszerepeit. Premierek: minden pénteken este 9-kor.

Aki pedig nincs oda a műfajért, az a vasárnapi premierfilmeket nézheti meg, olyanokat, mint a Mortal Kombat, A vér szava, Az eminens, a Pokoli torony vagy A bérgyilkosnő. Sőt, a Filmmúzeum októberben egy sorozatot is indít. A Rendőrakadémia minden hétköznap este 20:05-kor jelentkezik 26 részen keresztül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hypno #2
    Remélem a Zsoldos Péter könyvéből készült Feladatot is leadják. Az mondjuk megérdemelne egy remake-t is, mert a téma zseniális.
  • ntom #1
    roppant muzeális...
    régi fekete-fehér sci-fiket/horrorokat (nem csak amcsi) nyomnának éjjel eredeti hanggal + felirattal, talán még szereznének is némi törzsközönséget a sci-fi rajongók között. Plusz a jogdíja is a töredéke lehet a 10 éves filmeknek (gondolom én)