Szekeres Viktor

Újabb meséből lesz élőszereplős film

Bryan Fuller írja az új, élőszereplős Pinokkió-mozifilm forgatókönyvét. A Star Trek-sorozatokban és a Hősökben is dolgozó író olyan sorozatokat készített eddig, mint a Halottnak a csók vagy a Haláli hullák.

Bryan Fuller, akit eddig jobbára tévésorozatok készítőjeként ismerhetett meg a közönség, a Variety információi szerint a Warner Bros. stúdiótól forgatókönyvírói megbízást kapott. Fuller feladata az élőszereplős Pinokkió-mozifilm szkriptjének megírása lesz. Carlo Collodi klasszikus könyve 1883-ban jelent meg, s azóta számtalan filmverzió készült belőle, melyek közül talán a Disney-féle rajzfilm a legismertebb.

A Pinokkió-film terve valószínűleg nem fogja olyan sok ember rosszallását kiváltani, hiszen ellentétben a Maci Lacival vagy a Hupikék törpikékkel, ezúttal olyan történetről van szó, melyet elég sokszor dolgoztak fel élő szereplőkkel. Dan Jinks, producer szerint az új Pinokkióban új oldalról közelítik meg a klasszikus történetet, ami nagyon szórakoztató végterméket fog eredményezni. Jinks szerint a Tim Burton-féle Alice Csodaországban-verzióból fognak ihletet meríteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csgj #2
    Bryan Fullernek van ehhez elég képzelőereje, az biztos! :) A Halottnak a csók (bár én szívesebben nevezem eredeti nevén: Pushing Daisies) iszonyatosan jól sikerült. Elég megnézni az első részt, és máris látszik, hogy a szürreális témákat remekül kezeli. Már előre tudom, hogy ez a Pinokkió is jó lesz. :P
  • xido #1
    Na én a helyében a szürreálist szépen úgy oldanám meg "a lá Tim Burton",hogy
    kezdjék ott,miután a Kék tündér hús és vér kisfiúvá változtatta...jön sok érdekes és fájdalmas szituáció,aztán a végén kiderülhet,hogy mindezt csak álmodta..és köszöni nem kér belőle és lemond az emberré válásról..