Szekeres Viktor

Sacha Baron Cohen lesz a Freddie Mercury-film főszereplője

Nem csak az az újdonság, hogy mozifilm készül a Queen együttesről és Freddie Mercury-ról, hanem az is, hogy a legendás énekest a sokak által csak Ali G-ként és Boratként ismert Sacha Baron Cohen fogja alakítani.

A Deadline értesülései szerint Sacha Baron Cohen aláírta szerződését és ő játszhatja el Freddie Mercury-t a róla szóló filmben. A Queen legendás és fiatalon elhunyt énekeséről szóló, egyelőre még cím nélküli film forgatókönyvét Peter Morgan, a Frost/Nixon és a Clint Eastwood-féle Hereafter szerzője írta. A forgatás 2011-ben kezdődik.


A GK Films és a Tribeca Productions által finanszírozott produkció a Queen együttes korai éveire fog koncentrálni, és az 1985-ös Live Aid koncertig vezető utat meséli majd el. (A Queen Live Aid-fellépése a szakma szerint a rock történetének egyik legnagyszerűbb élő előadása volt.) A produkciós cége által megvásárolt Queen-jogok a banda jó pár dalának felhasználását is engedélyezi. Így olyan számokat hallhatunk a filmben, mint a Bohemian Rhapsody a We Will Rock You, a We Are the Champions, az Another One Bites a The Dust és a You're My Best Friend. Azt egyelőre még nem tudni, hogy Baron Cohen fog-e énekelni, vagy Mercury hangját használják-e fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xido #11
    Ugyan gyerekek...magyar hangja Tabáni István és akkor méár az énekhang is passzolni fog:))
  • Brainpumper #10
    Cohennek jó hangja van, de kicsit sem hasonlít Freddiére, úgyhogy nem az ő hangja lesz benne. Van egy-két énekes a világon, akiknek nagyon hasonló énekhangjuk van Freddie-hez, lehet hogy őket is beszervezik.
  • schrank #9
    gerg michaelt a főszerepbe és lehet még jobb is lenne mint az igazi ...
  • Justil #8
    Nem tudom, szerintem totál értelmetlen lenne ha Cohen énekelne. Akkor biztos messziről elkerülöm a filmet...
  • kalapos01 #7
    Johnny Cash-t eljátszotta Joaquin Phoenix. Jim Morrinsont eljátszotta Val Kilmer. Nem tudom, de elég fura lenne a dolog, főleg, hogy nem stúdiódalokat fogunk hallani a filmben. Gondolom lesznek próbák, feléneklések, dúdolások, no meg a koncert. Utóbbiról van anyaguk, ott használhatnák, de mindnél fura lesz a váltás, nem?
  • Justil #6
    Nem tudom, nekem egyértelmű, hogy nem Cohen fog énekelni. Ha mégis, akkor ez nem film lesz, hanem egy gusztustalan hülyeség. Nem vagyok egy Queen rajongó, sőt, a rockot sem szeretem, de Mercury hangját nem lehet "eljátszani"...
  • bippo #5
    Érdekes, nekem inkább az tűnt egyértelműnek, hogy eredeti felvételeket fognak bevágni, bár a legtöbb életrajzi filmben a színész énekel, és Cohen is tud elvileg énekelni, de azért reménykedem, hogy Mercury eredeti hangja lesz benne, mert egyszerűen utánozhatatlan!!!
  • kalapos01 #4
    Simán lehet, hogy az eredeti Mercury éneklést fogják felhasználni. Attól, hogy a legtöbb énekeses élterajzi filmben saját hangon énekelnek a színészek, lehet, hogy itt meghúzzák. Más kérdés, hogy az elég gáz lenne, mert akkor valami karaokenak nézne ki az egész.
  • bvalek2 #3
    A jelleme nagyon különböző a két illetőnek, az életmódja már nem annyira :)

    Nem értem miért állnak meg 85-nél, a történet nem teljes a maradék hat év nélkül.

    A filmet mindenképpen megnézem, mert rajongóként az ilyesmi kötelező, de ha csak egy picit nem tetszik, leszedem a keresztvizet a készítőkről, és a producerek anyukája igen sokat fog csuklani! :)
  • Wolfman017 #2
    "Azt egyelőre még nem tudni, hogy Baron Cohen fog-e énekelni, vagy Mercury hangját használják-e fel."
    :DDDDD
    Tényleg hasonlít SBC Mercuryra, de ha növeszt kis bajuszkát, meg hasonló hajat, tiszta borat lesz megint...