Szekeres Viktor

Így készült az év mozis meglepetése

A Monsters egy 15 ezer dolláros szörnyfilm lesz pár szereplővel, mégis moziban mutatják be. Ilyen bravúrra nem sokra képesek, így nem is csoda, ha azonnal lecsaptak a rendezőre, aki új filmjére már harmincszor ennyi pénzt szán.

A napokban mutatták be Gareth Edwards Monsters című filmjét a torontói filmfesztiválon (korábban már írtunk róla), s máris az a hír járja, hogy a rendező legújabb filmjét az Őrség-sorozat és a Wanted rendezőjével, Timur Bekmambetovval készítheti el. Az új film, akárcsak a Monsters, scifi lesz, s Edwards nem csak a rendezést, hanem a forgatókönyv megírását is magára vállalná. A projektet úgy írták egyébként körbe, hogy epikus emberi történet lenne egy olyan futurisztikus világban, mely mentes az emberiségtől.


Edwards mostani filmje, a Monsters egy kis forgalmazó közreműködésével kerülhet az amerikai mozikba október 29-én - szerencsétlen módon épp azon a napon, amikor a Lionsgate a Fűrész hetedik részét is bemutatja. A hatalmas hájppal körülvett film csekély 15 ezer dollárból készült (ez úgy 3,5 millió forint), s az alábbi videón a rendező el is mondja, hogy miképpen tudta ennyi pénzből elkészíteni. (Gareth Edwards új filmje már jóval költségesebb lesz, 100 ezer dollárba fog kerülni, s a vizuális utómunka a tervek szerint még 400 ezerrel dobja majd meg a büdzsét.)

video platform video management video solutions video player


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mat666 #11
    Lehet hogy jó lesz de az előzetes alapján ne sztároljuk túl nem ez lenne az első ahol az előzetes jobb mint a film.
  • stremix #10
    Nana! Ehhez a kis összeghez az is kellett h ne legyenek nagy nevek a filmben. Csak példaként, ha DiCaprio-t akarták volna szereplőnek, akkor nem tudták volna elcsalni pár ezer dollárért, mert mások 50 millát adnak érte és inkább oda megy filmezni...
  • scagnetti #9
    Biztos bukta lesz! Ekkora költségvetéssel nem lehet nyereséges :)
  • djstefi #8
    ez nem pofon lesz halivuud szamara... ez baseball utovel pofan vagas ! 15 ezer + kreativitas es kesz is a film. ugyes !kivancsi leszek milyen bevetelt produkal.
  • Laslow #7
    Tetszik az előzetes, és hihetetlen, hogy ennyi pénzből filmet lehet készíteni. Ilyet, ami az előzetes alapján millió dolláros halivúdi nagyfilm is lehetne!
  • moviestar #6
    Számomra hihhetetlen, hogy hogyan tudta megoldani ilyen kis költségvetésből. Pedig több helyszín is van, és törnek-zúznak is benne... És nem szegényes a miliő
  • scagnetti #5
    Beszarás!!! Bemehetünk egy pár percet forgatni a házatokba? Kreativitás rulez! Éljenek a független kis költségvetésű igényes filmek. Legyen ez a jövő, és akkor sokkal több jó filmet kapunk. Hálivúd bajban lesz pár éven belül, ha nem csökkenti drasztikusan a filmek költségvetését.
  • Zomil #4
    hm, egész érdekesnek tünik, nekem igy trailer alapján cloverfield, kamerás rángatozás nélkül :D
  • winnie #3
    itthon meg még a legpuritánabb művészfilmekre is 60-100 milliókat költenek... röhej.
  • Justil #2
    hát, a trailer alapján éppen nem tűnik olyan szarnak, de f@sztuggya. nálunk is lesz moziban, vajon?