Szekeres Viktor

Itthon is Resident Evil-mánia tombol

Három nap alatt több mint harmincezren kaptak magukra 3D-s szemüveget, hogy megnézzék a Resident Evil negyedik részét. A friss filmek közül a második legnépszerűbb egy romantikus komédia lett.

Cseppet sem meglepő, hogy különösebb konkurencia híján itthon is az új Resident Evil-film lett a legnézettebb hétvégén. A Kaptár: Túlvilág 3D címet viselő horrort 29 moziban mutatták be országszerte és péntektől vasárnapig 35 683-an nézték meg, s ezzel 53 millió 651 ezer forint bevételt generáltak a moziknak és a forgalmazó Intercomnak.


Jól tartotta magát a hét másik hollywoodi premierje, a Hétmérföldes szerelem (Going The Distance). Drew Barrymore romantikus filmje az amerikai premierrel egy időben került bemutatásra idehaza, s 18 770 néző respektálta is ezt, legalábbis ennyien fizettek a jegyekért az ország 25 multiplexében.


Luc Besson új filmje nem kapta meg itthon a kellő reklámozást, így sokan nem is tudták, hogy az Adéle és a múmiák rejtélye mi fán terem, s ez meg is látszott azon, hogy mindössze 3553-an vették a fáradságot arra, hogy mire képes a rendezői székből az öregedő francia mester.


Két hazai premier akadt a művészfilmes frontról is: a Lukas Moodysson-féle Mamutot 3 moziban 681-en látták, míg Mundruczó Kornél új próbálkozását, a Szelíd teremtés - A Frankenstein tervet 653-an nézték meg.


A heti premierek közül a Babylon A.D. próbálhatja meg letaszítani az élről a 3D-s Kaptár-filmet, hiszen a többi bemutató inkább sorolható a rétegfilm kategóriába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hoz_Hun #4
    Babylon A.D.? Komolyan? Van vagy két éves az a film. Ennyire lent vagyunk, hogy erre van szükség?
    Bud Spencer filmeket mikor hozzák újra mozikban?
  • barcames #3
    jaja szégyen
  • Rotyoka #2
    húú azt én is láttam, de már fingom sincs miről szólt :D
  • Al Ashrad #1
    A Babylon AD-t kb 2 éve láttam... Vicc, hogy most adják csak le.