Szekeres Viktor

Japán meg van veszve a Resident Evil 4-ért

Nem csak Amerikában érdeklődtek nagyon sokan a Kaptár negyedik része iránt, hanem a világ számos országában. A legtöbb pénzt a filmre Japánban és Oroszországban fizették ki.

A Resident Evil 3D-s negyedik része, az Afterlife, vagy ahogy idehaza mindenki ismeri a filmet, A Kaptár: Túlvilág 3D, nem csak Amerikában mutatkozott be erősen, hanem Japánban is. A Deadline értesülései szerint ugyanis a film Amerikán kívül 45,5 millió dollárt gyűjtött össze premierjének hétvégéjén, melyhez Japán 15 millióval, Oroszország pedig 9,5 millióval járult hozzá.

Ha pedig hinni lehet a japán adatoknak, az bizony azt jelenti, hogy Paul W.S. Anderson filmje nem elég, hogy könnyedén körözte le az előző rész 5 millió dolláros nyitását, hanem az egyik legerősebb japán mozis premiert is magáénak tudhatja. Minden idők legerősebb mozifilmes nyitányának címét a távolkeleti országban még mindig a Csillagok háborúja harmadik része birtokolja 19 millió dollárral, s nem sokkal mögötte a Mátrix: Újratöltve, két Harry Potter-film, valamint a Karib-tenger kalózainak második része foglal helyet. A 3D-s Resident Evilnek ilyen rangos társaságba sikerült bejutnia.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zola2000 #7
  nemtom, a multkor nézegettem japán mozis toplistákat, és sokkal jobbak mint bárhol máshol, ugyanúgy a videojáték toplista is ^^
 • tntmax #6
  Hihetetlenül gyenge ez a rész, szó szerint hulladék. Ne tévesszen meg a "3D" vonzereje, sem az ha rajongója voltál a korábbi részeknek (mint én is), nem tudsz olyan alacsony elvárásokkal beülni rá hogy ne csalódj hatalmasat. :(
 • rumkola #5
  Én ezért vettem újra Gamecube-ot, Resi 0-1-2-3-VeronicaX-4
 • Neton #4
  Az animációs film a Resident Evil - Degeneration volt, de mindegy.
 • DontKillMe #3
  Én is rajongónak tartom magam, de szégyen, hogy mekkora szar lett ez a film. Az is szégyen, hogy ennek ellenére mennyien rajonganak érte. Mondjuk, véleményem szerint egyik filmes rész sem üti meg a játékhoz méltó szintet. A játékok közül részemről is maximum az 1-2. rész az etalon. Azt rendkívül jól megcsinálták. PS1-en a harmadik részig kísértem. PS2-n jelent meg több is, volt, amelyik csak ott. De már közel sem tudott annyira lekötni. Az 5. résszel még nem toltam. Talán..
 • Bhalage #2
  Japán a szülőhazája a Resident Evilnek, szal nincs ebben semmi csodálatra méltó. megkattannak érte, szerintem bármilyen szar lehet ott akkor is "kultfilm" : )

  a játékból az 1-2 nagoyn ott volt, mondhatni azon nőttem fel, de utána számomra egyfajta zuhanórepülésbe kezdett, bár szinte az összes részt végignyomtam. wiin a re4 istenes volt tho.. pcn a re5 végigtolható, de egy dead spacenek már a nyomába se ér a "fosatási faktora"
 • whisper #1
  Megnéztem és nem tudok egyértelmű okét mondania filmre. Ha az a világ nem vonzana és nem lenne érdekes akkor sokat tudnék panaszkodni a film pár gagyi és bugyuta kivitelezés világával 1-2 jelenetben! Amúgy Én azt mondom ,hogy Lazán lehetne egy frankó sorozat is belőle! Mert ezt majdnem végtelenségig lehetne nyúzni!