Szekeres Viktor

Rég érdekeltek ilyen kevés embert a mozifilmek

Mintha az amerikai nézők elfelejtették volna a hétvégén, hogy nem csak odakint, a zöldben lehet értékesen eltölteni a szabadidőt, hanem a mozik kényelmes üléseiben is, finom popcornt majszolgatva, s méteres szívószálból üdítőt szürcsölgetve.

Az elmúlt két év leggyengébb mozis hétvégéjét produkálta Amerika, hiszen a legsikeresebb tíz film mindössze 63,9 millió dollár bevételt generált. Persze mindez nem meglepő, hiszen a Munka ünnepeként is ismert nemzeti ünnep, a Labor Day utáni hétvége hagyományosan a leglassabb az amerikai mozizásban, s ezt tudván a stúdiók sem erőltetetik meg magukat, ami a premiereket illeti.


Országos premiert a Kaptár negyedik részén kívül egy film sem kapott, s az új alkotások közül a Joaquin Phoenixről készített áldokumentumfilm, az I'm Still Here lett a második legnépszerűbb - 19 moziban 104 ezer dollár bevétellel. Az újdonságok hiánya általában a már moziban lévő filmek iránti érdeklődést fokozni szokta, azonban a múlt heti két premier, a Machete és Az amerikai nem nagyon profitált ebből, hiszen előbbinek 63, utóbbinak pedig meglepő módon 55%-kal csökkent a bevétele a bemutató hétvégéjéhez képest. Így most már biztosra vehetjük, hogy egyik alacsony költségvetésű film (mindkettő 20 millió dollárból készül) sem fog sikerekben gazdag box office-pályafutást elkönyvelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #2
    tudod, hogy butaságot írtál? a 2010-es év hollywood szempontjából már most rekordbevételt jelent, plusz a most moziban lévő filmek, a mostani top10-ben is több nagy siker, több 100M+ bevételű van.
  • JASON13 #1
    Ilyen szar filmek mellett nem csodálkoznék!