Szekeres Viktor

Az Avatar új mozis verziójának plusz jeleneteiről

Az Avatar különleges kiadásának bemutatóját követően azonnal felkerültek az internetre azon plusz jeleneteknek a leírása, melyekkel a Fox és James Cameron kibővítette a moziban eddig látott filmet.

Amerikában és a világ pár országában már pénteken bemutatták az Avatar különleges kiadását, melyet a Fox és James Cameron 8-9 percnyi plusz jelenettel egészített ki. Azok, akik (még) nem látták a Special Editiont és persze azok is, akiket nem is érdekel a plusz tartalom moziban, de elég kíváncsiak, hogy mit főztek ki a készítők, most végre megtudhatják, hogy milyen extra jeleneteket láthat a mozis közönség. (Részletesen itt lehet elolvasni.)

A bővített verzió legjelentősebb részlete egy három perces vadászjelenet, melyben pár Sturmbeast nevű teremtményt próbálnak elejteni. Emellett egy rövidebb jelenet foglalkozik Grace Pandorával kapcsolatos múltjával, melyből kiderül, hogy annak idején tanította is a Na'vikat. Ugyancsak pár plusz másodpercnyi anyagot lehet látni a hegyekhez való megérkezésből, amikor is Jake megpróbálja elmagyarázni, hogy miért lebegnek a hegyek. A maradék kisebb jeleneteket egy Tsu'tey által vezetett támadás vezeti fel a buldózer ellen, majd Quaritch (akinek így megalapozottabb a motivációja), Selfridge és Weinfleet veszi szemügyre a dózer sérüléseit és persze kapunk bőven csodás, biolumineszcenciás momentumokat, mint ahogy egy elég intim snittet is Jake és Neytiri között, amint szeretkeznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #8
    hát, ha a google-t nem is, de a wikipediát használhatod: http://hu.wikipedia.org/wiki/Biolumineszcencia

    a metró meg a rádió szavakat ismered?
  • bippo #7
    természetes fénykibocsátó. Nem ez akar lenni?
  • Aldo Moro #6
    "biolumineszcenciás " Biztos én vagyok műveletlen, de mit jelent ez? Nincs magyar megfelelője?
  • bippo #5
    Ja, így érthető. De gondolom az ehhez készült bemutatókban csak nem lőnek le mindent. Az meg, hogy írnak róla, nem helyettesíti a látott változatot.
  • Bren X #4
    Igen, igaz evvel cikk címmel tényleg nem vár mást az ember.
    Én magára a jelenségre vagy marketingfogásra gondoltam.
    Minek menjek el a moziba, ha a beharangozókban már látom a legizgalmasabb jeleneteket? Egyszerűen lelövik a poénokat.
  • tntmax #3
    Fix hogy emiatt nem fogok kidobni még 2000-t, egyszer bőven elég volt végigszenvedni az iszonyatkényelmetlen vacak hazai imax moziban. Nem volt rossz film, de nagyon hosszú volt. Ennek a szpesöl edisönnek meg erősen pénzéhség/lehúzás szaga van.
  • bippo #2
    Most ilyen címmel mit vártál?
  • Bren X #1
    Kérdő: mi a jó nyavalyáért van mindig elmondva hogy melyek a plusz jelenetek?
    Ennyi erővel azt is mondhatnák, hogy nézzem meg külön a YouTube-on.