Szekeres Viktor

Meglepetésfilmek nyomták le a The Expendables-t

Nem sokan hitték volna, hogy egy olcsó ördögűzős horror és egy nagyon régóta halasztott bemutatójú rablós film 20 millió dollárnál is többet fog szakítani a hétvégén az amerikai jegypénztáraknál.

Pár napja még szánakozva figyeltük a hétvégi amerikai mozis bemutatók kínálatát, ma pedig azon kapjuk magunkat, hogy megállás nélkül csodálkozunk, hiszen két alacsony költségvetésű, abszolút sztármentes film aratott nagy sikert, s előzte meg a Stallone-féle The Expendables-t.

A The Last Exorcism című horror alig 2 millió dollárból készült, de remek reklámkampányának köszönhetően a nyitóhétvégéjén 21,3 millió dollárt zsebelt be. A Lionsgate felmérései szerint a film nézőinek 65%-a volt 25 éven aluli (ez kimagasló szám), míg a nők és férfiak aránya 52%-48% volt. A siker másik kulcsának a latino közösség tűnik, hiszen az efféle vallási tárgyú, ördögűzős filmekre ők reagálnak a legjobban, a nézők 54%-a volt spanyolajkú.


A hétvége másik eminense a Takers című rablós-átverős film volt, mely a 2. helyen nyitott 21 milliós bevétellel. A 20 millióba kerülő film pedig megmutatta, hogy abban a műfajban is lehet húzónevek nélkül sikert elérni, ahol A szállítmány tavaly kudarcot vallott. A film közönsége szépen egyenletesen oszlott el nemek és életkor szerint is, a nők 52%-os, míg a 25 éven aluliak 51%-os arányt produkáltak.


A mostani hétre, mely mozis szempontból az év leglassabbjának számít Amerikában, általában a bukásra ítélt filmeket szokták berakni - hétvégén kiderül, hogy valóban erről van-e szó. A 3 új film között ott lesz George Clooney krimije, Az amerikai, Drew Barrymore romantikázás, a Hétmérföldes szerelem, valamint a Machete.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kukacS3K #3
    Hát azért a Takers annyira nem sztármentes, oké hogy nincs benne Clooney de az Expendableshez mérve ottvan matt dilon, hayden christensen meg még 20 repper és sorozatszereplő
  • Wittgen #2
    Jól néz ki ez a Takers.

    Személy szerint az ördögűzős filmeket meg leszarom, mert unalmasnak tartom az összeset.