Szekeres Viktor

Még hogy nincsenek jó magyar filmek!

A Magyar Mozgókép Közalapítvány közleménye szerint több magyar film is megméretteti magát a montreáli filmfesztiválon. A szervezők a Kolorádó kidet, a Köntörfalakat és a Vespát hívták meg a verseny mezőnyébe

Csütörtökön kezdődik az öt kontinens kortárs filmművészetének felfedezésre invitáló nagyszabású "World Film" fesztivál Montrealban. Az Észak-Amerika kulturális fellegvárában megrendezett filmverseny a produceri szövetség (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített 13 nemzetközi filmfesztivál egyike. Az őszi fesztiválszezon egyik legfontosabb amerikai eseménye három magyar játékfilm premierjét tartogatja augusztus 26 - szeptember 6. között. Vágvölgyi B. András "flaszter western"-je az elsőfilmek versenyében mutatkozik be Észak-Amerika rangos filmvárosában, míg a Köntörfalak és a Vespa a friss európai filmtermést bemutató szekcióban.

A Kolorádó kid a Filmszemlén elnyerte a Moziverzum-díjat és Banovich Tamás a legjobb látványért járó elismerést, míg a Köntörfalakért Dyga Zsombor a legjobb rendező díja mellett a film.hu közönségdíját is elnyerte; a főszereplő Elek Ferencet a legjobb színész, míg Czakó Juditot a legjobb vágó díjával méltatták. A Vespa főszereplője révén lett díjazott, Tóth Sándor a különdíjat kapta meg, és a filmzenét jegyző Kardos Dánielt és Balogh Rudolfot is elismerték a hazai legnagyobb filmes seregszemlén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hajnaltores #6
    írom a magyar párokat, amik érzésem szerint jobbak: Kontroll, Mephisto, Tanú, A nyomozó,fehér tenyér, Delta...az más kérdés, hogy a te buksid el van kényeztetve, és csak amerikaji fosokat vesz be....van a világon még Francia, Svéd film is. Egyébként előbb talán megkéne nézni azokat a magyar alkotásokat, melyek alapműként funkcionálnak, és aztán beleugatni....:)Nem 10/4-es Holiday-re hivatkozni....így ezesetben te lettél a szánalmas magyar, de közben észre sem vetted...így működik ez...Szóval, aki mégegyszer ide írkál meggondolatlanul, úgy megfejelem, hogy betörik a buksija (igen, ez humor volt, még mielőtt kikészülnél lelkileg)
  • Renegade #5
    Köntörfalak nagyon jó volt, rövidsége ellenére, így volt kerek egész.
    Elek Ferenc meg amúgy is jó színész, ezek szerint nem csak színházban.
  • winnie #4
    vannak, csak te valamiért rossz filmeket nézel meg. rossz az ízlésed? vagy rossz emberekre hallgatsz? ezt nem lehet tudni.
  • KRTuning #3
    Nincsenek.
  • endrev #2
    Csak azon tenné már végre magát túl a magyar filmes közösség, hogy állandóan magyar nyomort, elnyomást, emberi hülyeséget, rövidlátást, ármánykodást, szánalmasságot, lúzerséget mutatják meg. Hol van a The Holiday vagy Love Actually vagy az 'Időutazó felesége' magyar párja?
  • endrev #1
    Hát igen, most hogy kezdenek a fiatal tehetségek becsordogálni, kezdhetünk végre minőséget kapni/nyújtani, ahonnan nézzük...