Szekeres Viktor

Nagyköltségvetésű Drakula-mozifilm készül

A Universal stúdió korunk egyik legnagyobb sztárjával, Sam Worthingtonnal tervez nagyköltségvetésű Drakula-mozifilmet forgatni, mely rendezését az egykoron a Dark City-vel befutó Alex Proyas-ra bíznák.

Ausztráliában fogják forgatni a legújabb Drakuláról szóló filmet, a Dracula: Year Zero-t - mindezt a Universal stúdió egyik vezetője, Mike Baard mondta el egy ausztrál mozifilmes rajongói találkozón. Drakula visszatérését a Holló, a Dark City, az Én, a robot és A képlet rendezője, Alex Proyas fogja dirigálni, a főszerepben pedig az Avatar és a Terminator 4 sztárját, Sam Worthingtont láthatjuk majd. Baard szerint a Dracula: Year Zero kiemelten nagy költségvetésű film lesz.


A Francis Ford Coppola-féle, az eredeti Bram Stoker-könyvön alapuló 1992-es Drakula óta a vámpírgróf főhősként hivatalosan csak kétszer fordult meg a mozik vásznain, a többi jelenését a DVD-kre tartogatta. 2000-ben Dracula 2000 című, 33 millió dollár bevételt hozó akcióhorrorban Gerard Butler játszotta a címszereplőt, míg 2003-ban az 55 ezer dollárt termelő horror-musicalben, a Dracula: Pages from a Virgin's Diary-ben Wei-Qiang Zhang szívott vért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aldo Moro #8
    Elsőre nem esett le ki ez a Sam gyerek, de most már megvan. Korunk legnagyobb sztárjai közé sorolni, azért kicsit erős. Volt két filmje, az egyiket agyonreklámozták és nem ő miatta hozott annyit, amennyit, a másik szerintem nem volt akkora durranás, mint amekkora lehetett volna. Szerintem a legjobb Drakula feldolgozás, amiben Frank Langella és Lawrence Olivier szerepelt.
  • Zsolt1980 #7
    Carvillnek igaza van amúgy.
    Más, de szorosan véve ide tartozik.
    A nagyköltségvetés kérdése.
    A Penge:Szentháromság esetében ugye egy 68 millió dolláros költségvetésről van/volt szó.Ez horrorfilmnél, és még horror-akciófilmnél is kifejezetten nagy költségvetésnek számít.
    De gondolom a hírben szereplő majdan készülő film esetében, a filmek tekintetében (vagyis MINDEN filmhez képest) való nagyköltségvetésről lehet (majd) szó, azaz alighanem egy 80-100 milliós lesz a kerete a filmnek.
    Ha minden igaz.(Vagy még a fentieken túl is nagyobb.Majd elválik az.)
    Egyébként úgy tudom, hogy már 2006-ban be lett jelentve a film előkészülete (megvan az a Fango (is, amúgy! :-) ) melyben hírt kaptunk róla anno), de már leállították a projektet.Én legalábbis úgy tudtam.Ezek szerint mégsem.Hajrá! :-)
  • Chocho #6
    A Drakula 2000-nél szarabb filmet régen láttam...
  • carville #5
    Viktor védelmében
    Mint ahogy te is utalsz a másodhegedű szerepre, amit akár negyedhegedűsnek is nevezhetünk, ott maximum főszereplőnek lehetne titulálni (de még annak se mondható), nem pedig főHŐSnek, ami a legmagasabb szerepet jelöli (még akkor is ha anti-hősről van szó).
    Egyébként biztosra veszem, hogy ezeken túl is tucatszámra lehetne nevezni filmeket, amikben feltűnik egy Dracula nevű ipse.
  • Zsolt1980 #4
    CooperD:olvasd el újra a szöveget!Közvetlenül a felsorolás elején van a Holló!Jobban kellene figyelni olvasásnál...
    Sugarman:úgy néz ki, hogy LESZ a korunk egyik legnagyobb sztárja, egészen pontosan, dehát vannak egyesek, akik szeretnek túlozni... :D
    Nebojsa (neked-is-gyanús egy nickneved van...):hát ja!
  • sugarman #3
    Azzal azért vitatkoznék, hogy korunk egyik legnagyobb sztárja lenne, de hát jó, sok filmben játszik...
  • CooperD #2
    Alex Proyas inkább a Hollóval (The Crow) futott be, és az is sajnálatos, hogy ez a filmje meg sincs említve a felsorolásban...
  • Nebojsa #1
    Khm... A Penge 3-ban kivel is kergetőzött Wesley S. Nipes (57-es utas/adócsaló)?