Szekeres Viktor

A Black Swan lehet 2010 egyik legjobb filmje - itt az előzetes

Darren Aronofsky arra hajt, hogy az ötödik mozifilmje is remekül sikerüljön, s a Black Swan előzetese láttán azt mondhatjuk, hogy e vágynak mindenképpen van alapja. A film december elsején kerül bemutatásra.

Megérkezett Darren Aronofsky várva várt új filmjének első előzetese. A Black Swan egy thriller lesz Natalie Portman főszereplésével, mely egy balett táncosnőről fog szólni. Az alkotás a rendező ötödik mozifilmje lesz, s a nagy kérdés, hogy sikerül-e Aronofsky-nak tartania az eddigi 100%-os minőségi rátáját. A New Yorki rendező ugyanis, hasonlóan Christopher Nolanhez, azzal dicsekedhet, hogy eddig az összes filmje elismert volt és a nézők, valamint a szakma szerint remekül sikerült.


Aronofsky 1998-ban mutatkozott be a Pi-vel (IMDb: 7.5/10), majd rá két évre a Rekviem egy álomért című drogos filmmel vette le lábáról a közönséget (IMDb: 8.5/10). Ezután egy kis szünet következett, de 2006-os A forrás (IMDb: 7.4/10), valamint az Oscarra is jelölt A pankrátor (IMDb: 8.2/10) jelezte, hogy nem felejtett el rendezni. Persze Aronofsky csak minőség tekintetében hasonlítható össze Nolannel, hiszen filmjeit egyelőre az anyagi siker elkerülte: a Pi és a Rekviem 3 millió dollárt hozott Amerikában, a 35 millióba kerülő A forrás, Hugh Jackman ide vagy oda, csak 10 milliót, míg A pankrátor 26 milliót, mely többszöröse volt a 6 milliós költségvetésnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Matte #25
    kritika

    Black Swan kritika
  • NEXUS6 #24
    Asszem, csak a Forrást láttam tőle, erős túlzás lenne azt mondani, hogy teccett. Szeretem az elvont filmeket, de ez már nagyon beteg volt nekem.

    Tehetséges a fazon, de nem szeretem a látásmódját. Nálam kb Tim Burton-nel van egy skatujában.
  • Terlis #23
    Te vagy tisztában a fogalommal, a kommersz az a mainstream, könnyen befogadhatót jelenti.

    Szerintem Aronofsky azért jó, mert megtalálja az egyensúlyt. Van mondanivalója, de nem lesz művészieskedő. Jó hát nem harry pottereket meg szuperhősös filmeket gyárt sorozatban, de attól még sokaknak befogadhatóak a művei. Szvsz A rekviem egy álomért simán lehetne "kötelező" minden 17 évesnek, hogy tanuljon egy kicsit a világról. Hatásosabb, mint a "tanujjá' fiam, mer kukás leszel, baszod" nevelőszöveg. Meg valójában az nem is drogos film, hanem "függőségi".
  • matrozrabbi #22
    Forrás nagyon favorit film! Requiemet is szerettem, de a Pankrátort még nem láttam, de beállt a sorba :) Aronofsky jól csinálja. Nolan más, nem nagyon értem a hasonlítási alapot..
  • Inquisitor #21
    A forrás és a Pankrátor is mesteri darabok, ezt a filmet is szívesen látjuk majd.:)
  • bippo #20
    Vagy én nem vagyok tisztában a kommersz fogalmával vagy te.
    Én a mainstream, ponyva, közönségfilm halmazhoz sorolnám a fogalmat. Aronofsky meg pont nem ilyen.
  • Atkamon #19
    Na mi van, hogyhogy nem említi senki a trailerben smároló két csajt??:O
  • Fresh Duke #18
    wtf
  • Szolnokboy1 #17
    a robotzsaru projektnek lőttek, nem lesz belőle semmi egyelőre.
  • Zocsi #16
    Aronofsky filjeire sok mindent lehet mondani, de hogy kommersz az kizárt.