Szekeres Viktor

Itthon nagyot bukott Angelina Jolie

Magyarországon nem sok babér termett Angelina Jolie új filmjének, a Salt ügynöknek, mely ugyan nem hasalt akkorát, mint múlt héten a Szupercsapat, de az amerikai és nemzetközi teljesítményétől messze elmaradt.

Miközben Amerikában már 100 millió dolláron is túl jár a Salt ügynök és a készítők a folytatást tervezgetik, addig itthon a közönséget nem különösebben érdekelte az akciófilm. Ez számokba öntve annyit jelent, hogy Budapesten csütörtöktől vasárnapig csak 10 879-en látták a filmet, míg vidéken mindössze 5741-en, így az a hétvégi toplista második helyén mutatkozott be.


A hét másik premierfilmje, a Bogyó és Babóca - 13 mese című magyar animáció eredményeit csak fővárosi viszonylatban ismerjük, ezek szerint a gyerekeknek szóló produkció 1521 nézővel a 13. helyen mutatkozott be. Ezzel a teljesítménnyel pedig több magyar (élőszereplős) film idei premierjét túlszárnyalta.


Csütörtöktől újabb négy mozis premiere kerül sor itthon, melyek közül a Ragadozók a legvártabb, de minden bizonnyal a 3D-s Garfield, valamint a két kisebb alkotás, az Élek és szeretek, valamint a Semmit magamról is megtalálja közönségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #4
    Nem csoda, ott az Eredet, a Varázslótanonc, a Ragadozók... Túlságosan elaprózott a kis piacunk, és nem mindenki megy el több filmre is, válság van kérem.

    A forgalmazónak egy rosszabb leosztású hétre kellett volna tartogatnia a filmet.
  • bmw #3
    Hat nem tudom, soha nem birtam az 50 kilos "terminator" noket....
  • winnie #2
    a bogyó és babóca befutása ne bosszantson:) sokkal bosszantóbb, amikor mindenhonnan összekopizott, nyelvtani hibákkal teli gyerekkönyvek sikeresek. nyilván a gyereket nem érdeklik a hibák, az csak nekem jelzi, hogy nem túl igényes a kiadás, hogy nem törődtek vele. (aki anno jókor volt jó helyen, az hatalmasat tudott szakítani a gyerekkönyv piacból, hiszen itt hosszú évekig el lehet adni egy könyvet, fokozatosan termelődik újra a közönség. s bár tényleg sok színvonalas meg saját ötletes könyv van, az a pár kókler, aki helyet talált magának, mindig bosszantó.)
  • bippo #1
    Pedig pont az ilyen Salt jellegű akció/thriller/krimi dolgokat tök szeretem.

    Bogyó és Babóca: (a rokonságban most potyadoznak a gyerekek, ezért ismerem) meg valamikor a tévében láttam egy werkfilmszerű interjút. Aranyosnak tűnik. Viszont a szerzővel nem vagyok kibékülve. Egyszerűen nem értem mitől lettek ilyen népszerűek a könyvei (Anna és Peti..) . Tök semmitmondó, szövegileg még szar is. Csak simán leírta, mi történik velük nap mint nap, a kismamák meg kaptak rá. A Bogyó és Babóca már legalább előrelépés. De bosszant (vagy csak irigység), hogy ennyivel be lehet futni. (mondjuk legalább rámutatott, hogy hiánycikk az egyszerű nem csicsás gyerekkönyv).
    Szerintem ilyen Janikovszky Éva pótlék lehet (azért szeretik ennyire), de színvonalban esélye sincs megközelíteni a nagy klasszikust.