Szekeres Viktor

Az Inception egyre nagyobb siker Magyarországon

Alig negyedével csökkent az előző hétvégéhez képest az Eredet látogatottsága idehaza, ami jelzi, hogy a hazai mozizóknak nagyon bejött a film, mely zsinórban harmadik hétvégéjén produkálja a legnagyobb bevételt itthon.

Kemény ellenfeleket kapott múlt héten az Eredet a hazai mozikban, de a trónfosztás nem sikerült, a bevételek tekintetében még mindig Christopher Nolan filmje az első idehaza - immáron harmadik hete. Azonban, ha a nézőszámot vesszük, akkor bizony A varázslótanoncot többen látták a hétvégén Magyarországon: 30 moziban 34 446-an, míg az Eredetet 35 moziban 33 416-an, s ezzel a film már 232 ezer nézőnél tart. (A bevételek szerint előbbi 39 619 960 forintra, utóbbi pedig 40 247 990 forintra tett szert.)


A százezer néző felé csörtető Utolsó léghajlító, valamint a 450 ezres határ fele tartó Shrek 4 mögött az 5. helyen nyitott a Kutyák és macskák: A rusnya macska bosszúja, melyet 41 moziban 19 421-en néztek meg Magyarországon. (A film előadásainak több mint fele 3D-s mozikban ment.)


A hetedik helyen nyitó és hatalmas csalódást okozó Szupercsapatról már esett szó, a nyolcadik helyen pedig alig lemaradva a sorozat-feldolgozás mögött, a Levelek Júliának debütált, mégpedig 8 393 jegyvásárlóval.


Csütörtöktől itthon nem lesz nagy filmválaszték, hiszen a Salt ügynök mellett mindössze a Bogyó és Babóca - 13 mese című magyar animációs film debütál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #23
    Szenzációs jó film volt, még megnézem párszor. Nagyon élveztem ahogy megdolgoztatta az agyam, hogy átlássam a (spoiler nélkül) különböző síkokon történő eseményeket és azok szinkronitását, illetve a síkok közti technikai és pszichológiai összefüggéseket... :)

    Persze voltak benne elméleti csúsztatások, de hát csúsztatások nélkül nem lehetett volna ezt így összehozni, szóval el lehet ettől tekinteni.

    Ez olyan volt mint egy multidimenzionális Olasz meló, esetleg Ocean's 11/12/13.

    A kategória-vitára reagálva: én egy filmalkotást vártam, ami egy alkotó (alkotók) géniuszát, munkáját dicséri (vagy nem), és azt is kaptam. Kitaláltak egy történetet, ami eredeti volt, és azt úgy kidolgozták, hogy a film közben egyszer sem ült le, végig pörgött és (mégis) minden eseménye pontosan érthető volt. A végén a slusszpoénon pedig felkacagtam.
    Tehát amit vártam, azt megkaptam. Amikor egy szoborkiállításra megyek, akkor szobrokat várok, nem pedig egy olyan szobrokat, amelyek azt ábrázolják, amelyet én várok hogy ábrázoljanak. Azt kell ábrázolniuk, amit az alkotó akart ábrázolni.

    A magyar címet viszont mintha valaki olyan adta volna, aki nem is látta vagy nem értette a filmet. Én semmilyen értelemben sem fedeztem fel semmilyen "Eredet"-fogalmat a történet egyetlen vonatkozásában, semmilyen szintű metaforában. Valaki érti ezt?
  • Lewy20 #22
    en se estem hanyatt ettöl a filmtöl, az arnold fele emlekmas c film szerintem jobb ennel sokkal, több csavar van benne. ezt az erdetet nem tudom hova sorolni, kicsit baromsäg
  • Justil #21
    Neked mi a bonyolult story?
  • Magh #20
    Az Eredet erősen túlértékelt, a valóban hibátlan megvalósítás mellett nincs sem mélysége sem mondanivalója. Végig vártam a nagy csavart, de a story egyszerű, mint a faék. Mint utóbb megtudtam, Nolan 20-25 éves korában találta ki.
  • kwzatz #19
    Fantasy... Gratulálok! Olvasgass előbb picit!
  • jaspercry #18
    Nem mindegy ,hogy milyen elvárásokkal indul az ember a moziba,én skyfi-t vártam,de fantasy-t kaptam,kinek a pap.........
  • jaspercry #17
    nem láttam
  • jaspercry #16
    köszönöm Emese! (ez így van ahogy mondod) a javítás a mondat más értelmét adná,és nem a helyesírás miatt lett javítva....
    persze ott van még a *ládtam= láttam is meg még sok ezer dolog......
  • Justil #15
    nem ládtál -e?
  • Kindred Blades #14
    Értékelem, hogy igyekszel javítani a helyesírási hibákat, de mivel még körülbelül huszonhét hozzászólás szükségeltetne hozzá, tekintsünk el tőle.

    Szerencsére az a mozi, ahol én láttam, nem bontotta kategóriákra, nem volt külön sci-fi/action és fantasy/action terem, csak simán Eredet, úgyhogy el tudtam rajta szórakozni.
    Láttam már okosabb, butább filmet is. A vita túl van spirázva, mint mindig.